U dva mjeseca ljeta nastalo preko tisuću umjetničkih radova

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Izložba pod nazivom "Umjetnik na jedan dan" postavljena je od jučer u krletkama Kneževe palače, a izloženi radovi mogu se besplatno pogledati do 13. listopada.

- Riječ je o radovima nastalim na samostalnim likovnim radionicama koje su se održavale u atriju Kneževe palače tijekom srpnja i kolovoza. Na izložbi su izložena 253 rada na kojima se može vidjeti kako posjetitelji Kneževe palače vide Narodni muzej Zadar, grad Zadar i ljetovanje u gradu. Samostalne likovne radionice bile su pripremljene s ciljem da svi posjetitelji Kneževe palače upoznaju Narodni muzej i sve njegove odjele, prikažu nam kako ga oni sami vide, naš grad i ljetovanje u njemu i pritom se zabave i kreativno izraze, kazala nam je Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja. Radionice su započele 21. srpnja, a trajale su do 10. rujna i na njima je nastalo više od tisuću radova. Svi sudionici imali su mogućnost ostaviti svoje radove u Kneževoj palači ili ih ponijeti sa sobom. Mnogi posjetitelji su svoje radove ponijeli kao uspomenu, dok je u Kneževoj palači ostalo 667 radova. Upravo zbog velikog broja nastalih radova na izložbi su izloženi samo odabrani. Sudionicima je bio osiguran likovni materijal za crtanje: ugljen, pastele, vodene bojice, drvene bojice i bojice za akvarel. Također, na svakom postolju za crtanje, štafelaju, bila je postavljena i slika odjela Narodnog muzeja Zadar (Etnološki odjel - Gradska straža, Gradska loža i Kneževa palača - izložbeni prostori Muzeja, odjel Muzej grada, Prirodoslovni odjel i Galerija umjetnina) kako bi se sudionici prisjetili, a poneki i upoznali s izgledom prostora u kojima je Narodni muzej Zadar smješten.

- Zadovoljstvo nam je naglasiti da su posjetitelji bili izuzetno zainteresirani za radionice koje su predstavljale nov i zabavan sadržaj u prostoru Muzeja. iz tog razloga cilj nam je, ukoliko budemo u mogućnosti, i sljedeće ljeto prirediti slične sadržaje na kojima možemo uključiti u potpunosti sve naše posjetitelje, kazala je Peroš uputivši poziv Zadranima da dođu u Kneževu palaču i pogledaju izložene radove.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno