Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Matulović: Pozivam navijače da podrže novi Zadar

29.09.2016. 22:00
Matulović: Pozivam navijače da podrže novi Zadar


O važnosti prve utakmice sezone u slučaju Košarkaškog Kluba Zadar suvišno je trošiti riječi. Večeras u Krešin dom stiže protivnik, kojega se jednostavno mora pobijediti, a trener Ante Matulović odmah upozorava da to neće biti nimalo lak zadatak.
– FMP je momčad koju se nipošto ne smije podcijeniti. U pripremnom razdoblju su dobili sedam od devet utakmica, što znači da se radi o izuzetno dobrom protivniku. Mladi su, vrlo potentni i moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno od samog početka – upozorava Matulović uoči svoje prve službene utakmice na klupi Zadra.
Uvod u sezonu je, što se njegove momčadi tiče, bio gotovo savršen. Dvije pobjede, uz dopadljivu igru na Zadar Dogus Basketball Tournamentu, protiv Budućnosti i Lokomotiva Kuban, napunile su momčad samopouzdanjem pred početak ABA lige.
– Taj turnir smo odradili vrlo kvalitetno i došli do određene forme, za koju možemo reći da je na zadovoljavajućoj razini, natjecateljska, baš onakva kakvu smo priželjkivali prije početka prvenstva. I ovaj tjedan smo vrlo dobro trenirali i sada to trebamo pretočiti na teren i osvojiti prve bodove ove sezone.
Ključna bi mogla biti podrška zadarskih navijača koji se, nakon odlične predstave na ZDBT-u, danas očekuju u velikom broju.
– Pozivam sve da dođu i podrže ovu mladu momčad. Ovim momcima će to sigurno jako puno značiti, kao što im je značilo na turniru. Mogu reći da su dosta dobra klapa i na terenu i van njega i nadam se da će se između momčadi i navijača stvoriti takva sinergija da oni ove sezone, kao nekada, budu naš šesti igrač.
S kakvim ciljevima i ambicijama Zadar ulazi u novu sezonu?
– Ciljevi kluba su, kao i prethodnih godina, ostanak u ABA ligi i najmanje treće mjesto u prvenstvu Hrvatske. Ove sezone igramo paralelno oba natjecanja, što znači da nas očekuju dvije utakmice tjedno. Iako trenutačno na raspolaganju imamo samo 12 igrača, a ne 16 i više kao neki drugi klubovi, pripremili smo ih da budu fizički toliko dominantni da nemamo problema što se tiče rotacije. Siguran sam da će oni biti spremni odgovoriti na sve izazove i da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve – za kraj će trener Zadra.
Večerašnji dvoboj Zadra i FMP-a sudit će slovenska trojka Saša Pukl, Sašo Petek i Mario Majkič.