Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pipan: Neće nam biti lako, ali predaje nema

01.10.2018. 14:00
Pipan: Neće nam biti lako, ali predaje nema


Košarkaši Zadra otvaraju večeras novu sezonu ABA lige gostovanjem kod FMP-a u Železniku. Igrači pod vodstvom slovenskog trenera Aleša Pipana ove će sezone tražiti prvenstveno ostanak u ligi koja se kvalitetom bitno poboljšala gledajući unazad nekoliko godina. U itineraru od 22 kola, malo će biti prilika Zadranima za uzimanje bodova na gostovanjima, a ova večeras u Železniku definitivno spada u tu kategoriju, jer se radi o protivniku koji ne odskače kvalitetom u odnosu na njih. A i neuigranost u početnim kolima uvijek se da iskoristiti, a tu je Zadar u prednosti jer je činjenica da su uz Krku najmanje mijenjali u cijeloj ligi, uz dolazak tek trojice pojačanja. U Železnik su zato pristigla četiri nova lica dok su ostali bez moćnog kvinteta od lani: Filipa Čovića, Michaela Ojoa, Alekse Radanova, Borisa Simanića i Nemanje Nenadića koji su svi završili u Crvenoj Zvezdi. Kao susbtitucije dovedeni su organizator igre Slovenac Matic Rebec koji je pokazao što može u pripremnoj utakmici protiv Hrvatske u Varaždinu, na poziciji beka šutera Kanađanin Ammanuel Diressa, a rupu pod obručima nastalu odlaskom Ojoa popunit će 210 cm visoki Australac Duop Reath te 206 cm visoki Slovak Michal Čekovsky koji je pristigao s Maryland Universityja.
– FMP je promijenio praktički cijelu petorku u odnosu na prošlu sezonu. Doveli su nekoliko dobrih pojačanja, a pogotovo je zanimljiv playmaker Matic Rebec koji je stigao posljednji. Također su doveli Australca Reatha koji može igrati pozicije četiri i pet kao i solidnog Kanađanina na mjestu beka šutera. Inače su mlada momčad, skočna i atletična, popunjeni su dobro na svim pozicijama, a imaju i vrući parket gdje je Zadar uvijek teško igrao. Neće nam biti lako, ali predaje sigurno nema, jer i mi imamo svoje adute te moramo pokazati svoje dobre strane, a što je moguće manje one loše – kazao je Pipan koji nakon mjesec i pol dana priprema nije potpuno zadovoljan razvojem situacije. Ponajviše ga muči problemi nekolicine igrača s ozljedama, a u prvom planu je zadnja loža Marija Littlea koji nije mogao participirati na treninzima posljednih 10 dana. Ipak optimizam nije napustio slovenskog stručnjaka koji očekuje da će njegovi igrači pronaći način kako stati na kraj neugodnoj momčadi FMP-a.
– Svaki početak je težak, ali za sve nas bi bilo idealno kad bi započeli natjecanje u regionalnoj ligi s pobjedom i to nam je bez obzira na sve probleme sa skraćenom rotacijom na treninzima jedini cilj večeras u Železniku – kazao je Pipan prije polaska prema predgrađu srpske metropole gdje će večaras u 18 sati njegovi igrači započeti novu natjecateljsku sezonu 2108./19. u ABA ligi.


Zadar pregovara s ‘Big Baby’ Davisom!?
Na twitter stranici Sportando basketballa objavljena je zanimljiva vijest ili bolje reći glasina u kojoj se navodi kako je 32-godišnji američki centar Glen Davis (206 cm) u uznapredovalim pregovorima s KK Zadrom. Inače je Davis, poznat kao Big Baby, i član šampionske generacije Boston Celticsa 2008. godine kada se kao rookie zajedno s Paulom Pierceom, Rayom Allenom i Kevinom Garnettom okitio naslovom NBA prvaka. Nakon Celticsa je završio u Orlando Magicu do 2015. kad je pristupio LA Clippersima. Ipak njegova košarkaška karijera je posljednjih godina bila u drugom planu, a u prvom je bilo ispunjavanje stranica crne kronike. Ove godine je čak dva puta uhićivan, zbog posjedovanje 126 grama marihuane i 92 tisuće dolara u jednom hotelu u Marylandu kao i zbog fizičkog nasrtaja na parkingu kad je jednom 'nesretniku' priuštio frakturu lica te polomio nekoliko rebara i zubiju.