Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Diadora ili Jazine?

30.09.2020. 10:39


Košarkaše Diadore danas u 18 sati u Jazinama očekuje prva službena utakmica u novoj sezoni. U drugom kolu Kupa Krešimira Ćosića protivnik će biti razvojna momčad Zadra, mladići okupljeni pod imenom Jazine Zadar II. Susret gradskih rivala najavili su Mario Pešut, trener Diadore i Domagoj Horvat, mladi razigravač Jazina Zadar II.
– Kompletna ekipa u Klubu obavila je odličan posao u ovih 20 dana od prvog okupljanja u Jazinama. Osjeti se prava pozitivna energija na treninzima i među svim ljudima koji bodre ovaj klub. Izuzev odlaska Jadrijeva i Kovačevića, veseli nas to što smo zadržali kostur ekipe od prošle godine, a povratnik Paolo Marčev i Vito Barbaroša već su u ovom kratkom roku pokazali da će biti pojačanja. Kup utakmica protiv Jazina bit će idealna uvertira za sezonu jer nas čeka pravi test protiv mlade ekipe koja će nametati energetski jak ritam. Svjesni smo da ćemo morati biti jako pametni i držati se plana da bi došli do pobjede. Svakom pobjedom u Krešinom kupu sve više rastemo, zato je za naš klub svaka zlata vrijedna i omogućuje nam da spremni dočekamo sezonu – rekao je Pešut.
Horvat ističe kako očekuje »zanimljivu i borbenu utakmicu« i dodaje:
– Dvoboj protiv Amfore nam je dobro došao jer nismo dugo vremena igrali službenu utakmicu zbog situacije s Covidom-19. Vrlo smo mlada ekipa, uglavnom sastavljena od juniora Zadra i nekoliko mlađih seniora, a mislim da će i Dino Butorac zaigrati. Diadora je ozbiljna ekipa, njihovu prednost vidim u tome što su stariji i iskusniji. Naše šanse za pobjedu će porasti uspijemo li nametnuti svoj ritam s puno trke i s vrlo agresivnom obranom. Pozivam svih da dođu u Jazine i podrže obje zadarske ekip i neka bolji pobijedi.
Utakmica je otvorena za javnost, uz pridržavanje mjera i preporuka stožera Civilne zaštite, što znači obvezno nošenje maski za lice u dvorani te pridržavanje fizičkog razmaka. Također, na ulazu će se voditi evidencija posjetitelja te će u dvorani na nekoliko mjesta biti postavljeni dezificijensi za ruke.


 


1. krug




Rezultati: Amfora – Jazine Zadar II 53:87, Pet bunara – R. Kaštela 59:96, Trogir – Sukošan 64:65.