Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HT PREMIJER LIGA Sjajni u Rijeci, loši u Šibeniku

30.09.2020. 08:17


Dvije potpuno drugačije utakmice odigrali košarkaši Sonik-Puntamike u prva dva kola HT Premijer lige. U gostima kod Škrljeva bili su fantastični u oba smjera, imali potpunu kontrolu utakmice, obrana je bila čvrsta, napadačka rješenja konkretna. U Šibeniku kod domaće Šibenke ništa se nije ponovilo. Obrana sa krenula raspadati od prve minute i nije stala do kraja, a napad je u velikom dijelu dvoboja je bio blijed. Puntamičani su primili 98 koševa, a realno da se Šibenka u zadnjim minutama nije skroz opustila, zadarski sastav primio bi i preko 100 koševa.
– Mi smo ušli bez energije, nismo se baš držali dogovora iz svlačionice – rekao je jedan od boljih igrača Sonika u Šibeniku, Tomislav Cvitković (a prenio HKS), koji je u prvom dijelu sa svojim napadačkim skokovima i poenima držao Puntamičane u igri. Inače, Sonik je dobro krenuo u susret i nakon trice Vručinića poveo 5-10, Domagoj Šarić i James Freeman povezanim tricama pokreću domaćine. Priključili su se Ivan Vraneš i Henrik Širko i vrlo brzo Šibenčani stižu do 9 poena viška (26-17). Zaliha je to s kojom su domaćini krenuli u drugu četvrtinu (30-21) u kojoj ih raspoloženi Vraneš nakon nepune tri minute igre dovodi do velikih 16 poena razlike (39-23). U tim su trenucima Josip Jukić i Tomislav Cvitković održavali Zadrane ‘na životu’ (39-29). No, raspoloženih suigrača bilo je malo pa se Šibenčani u novom naletu odvajaju na 19 poena viška (54-35) na 150 sekundi prije velikog odmora. Opet je Cvitković bio taj koji s 4 poena zaustavlja nalet Šibenčana pa je rezultat između dva poluvremena glasio 54-39 za domaćine.
S mizernim šutom za tri poena u prvom poluvremenu (1-13 naspram šibenskih 6-10) Zadrani više nisu mogli ni očekivati. Na kraju prvih 20 minuta igre razlika je bila izravna posljedica ovog statističkog podatka, do poena.
Nakon uvodna dva promašaja za tricu u drugom poluvremenu bilo je jasno da Puntamika ne može do pobjede. Šibenka se potpuno opustila i razigrala, snažno motivirana da ispravi loš dojam kojeg je ostavila porazom od 40 poena razlike u prvom kolu od Zadra.
Razlika je rasla iz minute u minutu pa je u 25. minuti bilo +25 za Šibenčane (69-44) u čijim se redovima razigrao i Milija Miković. Tu je utakmica već bila riješena, Šibenčani su rutinski priveli posao kraju i stigli do prve pobjede u sezoni. Zadrani su dali sve od sebe da poprave dojam no bliže od konačnih 98-84 nisu uspjeli stići.
– Nismo se baš držali dogovora iz svlačionice. A -20 je teško stizati, i kad smo uspjeli povezati par koševa, odmah su nam vratili. Na nama je sad da se vratimo treningu i čekamo Hermes u sljedećem kolu kod kuće – dodao je Cvitković.
Šibenka je praktički sa šest igrači stigla do uvjerljive pobjede. Širko je postigao 28 poena uz 8 skokova i 5 asistencija, Miković je zabio 19 (4 skoka, 3 osvojene lopte, 2 asistencije), Freeman 18 (6 skokova, 3 asistencije), Vraneš 15 (12 skokova, 5 asistencije), Bašić 8, a Šarić 7.
Kod Sonika Vručinić je postigao 18 poena, Cvitković 16 uz 8 skokova, Runjić i Jukić po 14, a Palčić 13.
»Formalni« trener Sonik-Puntamike Stipe Kuliš (Hrvoje Vlašić čeka službenu dozvolu, no stalno je na klupi), istaknuo je kako su očekivali jaču i motiviraniju Šibenku nego što je bila u prvom kolu protiv Zadra, kada je razbijena od momčad Veljka Mršića, no isto tako da je bilo očekivano da će i sam Sonik biti konkretniji.
– Očekivali smo goropadniji i agresivniji Šibenik nakon one prve utakmice. Međutim, upali smo u probleme kad smo na njihovu agresivnost vezali promašene otvorene šuteve nakon čega smo počeli tražiti neke polusituacije i upadali u nervozu. Daljnji problemi su nastali kad su naši visoki igrači upali u probleme s faulima, što je Šibenka strateški iskorištavala.
Visoki igrači Sonika radili su i relativno dobar posao, no prekršaji su odradili svoje. Šibenka je zaista bila odlična u ovoj utakmici. Malo su imali problema s napadačkim skokom Sonika i s dosta drugih napada, koji su rezultirali koševima, no ostatak košarkaških segmenata debelo je otišao na njihovu stranu.
– Napadali su nas iznutra, davali su loptu dobro van na perimetar i tu su nas kontinuirano kažnjavali. Na kraju utakmice smo ušli u neki ritam, međutim vrijeme na semaforu je odavno iscurilo za nas i nismo uspjeli vratiti utakmicu. Čestitam ekipi Šibenke, a na nama je da izvučemo pouku iz ovog poraza.
 


Josip Jukić više nije igrač KK Sonik Puntamika


A tu vijest prenio je i sam klub na svojoj Facebook stranici te još dodao:
"Josip je u našem klubu odigrao tek dvije utakmice, i njegov talent opet je izazvao pozornost drugih klubova. Novi klub našeg JJ-a biti će Kaposvári Kosárlabda Klub Kft