Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

TREĆA HNL JUG Biograjcima na putu Zagora, Posedarcima nezgodna Neretva

30.09.2020. 08:22


Prošla su samo četiri dana od kada su trećeligaši s juga odradili posljednje kolo, a već danas pred njima su novi ispiti. Hrvatski vitez Posedarje će put Metkovića gdje ih očekuje dvoboj s ondašnjoj Neretvom, dok će Primorac (B) u Unešić u goste Zagori. Početak utakmica predviđen je za 16 sati. Obje momčadi na ova gostovanja putuju u dobrom raspoloženju, Biograjci nakon pobjede nad Neretvom, a Posedarci nakon slavlja nad Zmajem iz Makarske. Pogodak odluke u izjednačenom utakmici u Posedarju zabio je Vedran Smokrović u 62. minuti i tako domaćinima donio tri vrijedna boda. I učinak od sedam osvojenih bodova u tri posljednje utakmice. Biograjci su protiv Metkovčana prekinuli crni niz od tri uzastopna poraza. Najprije je kapetan Vedrana Ješe u 36. minuti bio precizan s kreča, da bi sedam minuta kasnije Luka Vodopija pogotkom praktički osigurao pobjedu. Neretva je golom u sudačkoj nadoknadu uspjela tek malo ublažiti ovaj poraz. Ovim pobjedama i Hrvatski vitez Posedarje i Primorac (B) bitno su popravili svoj položaj na ljestvici. Posedarci su trenutačno sedmoplasirana momčad Lige sa osam osvojenih bodova, dok Biograjci drže 10. mjesto s bodom manje.


Uskok preuzeo vrh
Bacit ćemo malo pogled i na ostale rezultate 6. kola prije nego najavimo današnje utakmice. Uskok je na svom travnjaku rezultatom 2:0 pobijedio OSK. Zgoditke vrijedne tri boda postigli su Duje Vrdoljak (58’) i Karlo Vodanović (79’). Jadran LP nije uspio doći do pobjede na gostovanju u Mravincima, završilo je 0:0. Hrvace su se slavodobitno vratile iz Dubrovnika gdje su domaćina GOŠK-a svladali rezultatom 1:2. Dubrovčani su poveli u 48. minuti pogotkom Balda Cicijelja, a gosti do pobjede došli pogotcima Dominika Plavše (79’) i u sudačkoj nadoknadi Antonia Štimca (91’). Vodice niti s novim trenerom Vjeranom Simunićem nisu uspjele slaviti na svom travnjaku, s Kamenom su odigrali 2:2. Za domaćine su pogađali Hrvoje Spahija (18’) i Tomislav Kuman (86’), dok je za Kamen dvostruki strijelac bio Varea (72’, 80’). Najefikasnija utakmica odigrana je u Blatu gdje su se sučelili ondašnji Zmaj i Split. Za Blaćane su precizni bili Jakov Marinović (4’), Frank Žanetić (8’) i Coutinho (69’), a ovaj potonji bio je strijelac i autogola u 51. minuti. Za momčad iz Parka mladeži golove su postigli Luka Kapetanović (16’) i Roko Vivodinac (93’).Urania je također bila uspješna na svom travnjaku pobijedivši Neretvanac 2:1. Za domaćine su pogađali Mario Pejković (9’) i Anđelo Vekić (28’), a za goste Mario Popić u 90. minuti.
Što se tiče poretka dogodila se smjena na vrhu. Uskok je sada na liderskoj poziciji s 12 bodova koliko imaju i Hrvace, ali s nešto lošijom gol razlikom. Jadran LP je pao na 3. mjesto s 11 bodova,a slijedi ga Zagora s bodom manje. Neretvanac na 5. poziciji ima devet bodova, a onda od 6. do 8. mjesta slijede tri momčadi sa osam bodova. To su Zmaj (B), Hrvatski vitez Posedarje i Split. Od 9. do 12. mjesta smjestili su se sa sedam bodova GOŠK Du., Primorac (B), Zmaj (M) i Kamen. Šest bodova na 13. mjestu ima OSK, a Neretva i Urania su sakupile po tri. Pretposljednja je Sloga koja na svom kontu ima dva boda, kao i Vodice koje za sada drže fenjer u svom vlasništvu.


U gostima
Kao što smo već naveli danas su na rasporedu utakmice 7. kola. Hrvatski vitez Posedarje će put Metkovića gdje će na igralištu Iza Vage pokušati odvagnuti pozitivan učinak protiv Neretve. Metkovčani su u posljednjem kolu poraženi u Biogradu na Moru i trenutačno na 14. mjestu imaju tek tri osvojena boda. Međutim, to ne smije zavarati Posedarce koji pozitivnu seriju rezultata definitivno žele nastaviti i u Metkoviću. Ne očekuje ih lagan posao jer će se domaćin sigurno potruditi okrenuti lošu sreću koja ih je do sada pratila. Ali, uz pravi pristup i maksimalnu koncentraciju ne sumnjamo da je osvajanje bod(ov)a itekako moguća misija Posedaraca na jugu Hrvatske.
Biograjcima valja put Unešića gdje ih dočekuje odmorna Zagora. I ptice na grani znaju da ih vodi Zadranin Marko Pinčić, a na travnjaku će ih dočekati bivši kapetan Zadra Dragan Župan. Zagora je bila slobodna u 6. kolu, a prije toga su u gostima deklasirali Neretvu rezultatom 1:4. Definitivno momčad iz kraljevskog grada ne očekuje lagan zadatak. Ali, isto tako znamo da Biograjci već nekoliko sezona bolje igraju u gostima i nerijetko kući donose pun plijen. Ne bi nas iznenadilo da tako bude i ovoga puta. U svakom slučaju sva tri znaka sportske prognoze su u igri.
Vodeći Uskok će na noge Splitu i tu je vrlo neizvjesno tko će na kraju slaviti. Hrvace će kod kuće dočekati Uraniju, a Jadran LP ranjene Vodice. OSK u svom dvorištu dočekuje dubrovački GOŠK, a Kamen Zmaja iz Blata., Onaj drugi Zmaj, makarski, na svom će travnjaku ugostiti Slogu. Puno zanimljivih dvoboja je pred nama i bit će interesantno vidjeti tko će iz njih izaći na štitu, a tko sa štitom.
 




TREĆA HNL JUG


6. kolo: Primorac (B) – Neretva 2:1, HV Posedarje – Zmaj (M) 1:0, Sloga – Jadran 0:0, Vodice – Kamen 2:2, Zmaj (B) – Split 3:3, Uskok – OSK 2:0, GOŠK Du. – Hrvace 1:2, Urania – Neretvanac 2:1.
7. kolo, danas, 16 sati: Zagora – Primorac (B), Neretva – Hrvatski vitez Posedarje, Zmaj (M) – Sloga, Jadran LP – Vodice, Kamen – Zmaj (B), Split – Uskok, OSK – GOŠK Du., Hrvace – Urania.
 


Strijelci


5 golova: Jakov Marinović
4: Luka Kapetanović, Baldo Cicijelj, Abel Kalfić
3: Domagoj Marušić, Luka Vodopija, Ivan Bubalo, Krešimir Luetić, Drago Gabrić, Branimir Kujundžić, Duje Tadić
2: Antonio Štimac, Karlo Vodanović, Marin Romić, Frank Žanetić, Ivano Čepo, Mario Popić, Ivica Bašić, Roko Jurić, Roko Vivodinac, Frane Jerković, Dominik Plavša, Duje Medak, Miroslav Krištić, Juan Manuel Varea, Ivan Raič