Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tomislav Buljan potpisao novi ugovor

30.09.2021. 08:14


Talentirani 18-godišnji igrač KK Zadar Tomislav Mihael Buljan potpisao je novi ugovor s klubom, objavljeno je prekjučer na službenim stranicama kluba s Višnjika. Vjernost plavo-bijelima mladi Splićanin je produljio na četiri godine. Buljan je došao u Zadar s 15 godina, prošao je omladinski pogon kluba gdje je napredovao i na kraju stigao do prve momčadi kojom od ove sezone upravlja Ivan Perinčić. Prošle sezone je na završnici juniorskog prvenstva Hrvatske proglašen najkorisnijim igračem nakon što su juniori Zadra bez poraza postali državnim prvacima po prvi put nakon 20 godina. Mladi Splićanin je prošle sezone također nastupao u Prvoj ligi za razvojnu momčad Zadra, Jazine Zadar II, gdje je također bio najkorisniji igrač s prosječnim učinkom od 10.9 poena i 6.5 skokova i 1.2 asistencije. Uz neizmjerno uspješnu klupsku sezonu, 204 cm visoki Buljan je bio i najbolji igrač U-20 hrvatske vrste koja je ovog ljeta osvojila treće mjesto na European Challengeru u češkom Brnu.
– Ovaj potpis mi puno znači. U Zadru sam već tri godine i ovo je još jedan znak da se vjeruje u mene i da klub želi ulagati u mene. Izuzetno sam sretan i uzbuđen zbog te četiri godine koje me čekaju, nadam se da ću ih odlično iskoristiti. Čekat ću svaku priliku koja mi se ukaže, još sam mlad i moram se još dokazivati – s veseljem je izjavio Tomislav Buljan koji je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni upisao prve minute za momčad Zadra. U 1. kolu HT Premijer lige protiv Zaboka (77:51) u Krešinom domu trener Perinčić mu je udijelio nešto više od 11 minuta na terenu, a 18-godišnji Buljan mu je uzvratio sa sedam poena (šut 3-3) te po jednim skokom i asistencijom.
– Kada sam ulazio u igru malo me trema uhvatila, ali čim sam zabio prvi koš onda je sve bilo super. Imao sam podršku navijača i svih ljudi u dvorani. Uzbuđen sam zbog cijele sezone, iskoristit ću svaku priliku koju dobijem najbolje što mogu. Želim opravdati povjerenje kluba i trenera i da budem svake godine sve bolji igrač – kazao je mladi Buljan.