Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Datković: Ništa ne zamjeram svojim igračima

Autor: Matej Lordanić

29.10.2008. 23:00
Datković: Ništa ne zamjeram svojim igračima

Foto: Vedran SITNICA



Na konferenciji za novinare poslije utakmice Zadra i Rijeke boljeg je raspoloženja bio trener gostiju Robert Rubčić. Iskazao je zadovoljstvo prikazanom igrom svoje momčadi.
– Ovo je bila odlična predstava i navijači mogu biti zadovoljni. Znali smo da dolazimo u goste Zadru koji se diže i koji je odlična momčad. Oni će sigurno pokazati u Prvoj HNL da im je mjesto u sredini ljestvice. Spremali smo se za njih, proučavali ih i mislim da smo to dobro napravili. Znali smo da je Zadar agresivna momčad i da će na taj način ući od početka u utakmicu. To se i pokazalo u prvih pola sata utakmice kada uopće nismo mogli doći do svoje igre. Vršili su pritisak dosta visoko, a naša zadnja linija nije dobro reagirala. Imali smo u posljednjoj liniji dosta pogrešaka, ali na svu sreću, Zadar nije uspio doći do drugog pogotka. Nakon pola sata smo se vratili. Na poluvremenu sam im dao nekoliko savjeta, oni su to prihvatili, stali na loptu i na koncu smo uspjeli izjednačiti. U produžetku se nije moglo ništa posebno napraviti, a jedanaesterci su stvar sreće. Čestitao bih Zadru na fer i korektnoj igri. Želim im sve najbolje u nastavku prvenstva – rekao je Rubčić.
Trener Rijeke se nije propustio osvrnuti na posljednjih 20-tak dana u kojima je njegova momčad odigrala samo jednu utakmicu.
– Izgubili smo ritam utakmica, jer je ova utakmica protiv Dinama odgođena. Prije 15 dana smo imali pauzu zbog traženja trenera, tako da smo u posljednjih 20 dana odigrali samo jednu utakmicu – onu protiv Varteksa. Zbog toga smo izgubili ritam – pojasnio je Rubčić.
Trener Zadra Ivica Datković je naglasio da njegova momčad može biti žalosna zbog poraza nakon jedanaesteraca.
– Prvo bih čestitao kolegi Rubčiću na uspjehu u Kupu. Međutim, mi stvarno možemo biti žalosni zbog poraza. Odigrali smo utakmicu protiv Hajduka u visokom ritmu, zatim 120 minuta protiv Rijeke. Istina, dogodio nam se pad od 50. do 65. minute. Nije bilo slučajno kada sam govorio da ćemo imati problema, jer Rijeka dolazi svježija od nas. U ovoj su nas “rupi” uspjeli zato kazniti i doći do izjednačenja. Pogodak za 1:1 je plod individualne pogreške, ali ne bih sada o imenima. To se ne smije događati u ovakvim utakmicama u kojima jedna situacija može odlučiti pobjednika. Znali smo koliko Rijeka može biti opasna ako je pustimo da igra i ako dozvolimo da lopta dođe do Sharbinija ili Štroka. Znali smo da tu moramo napraviti blok da to zaustavimo. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, postigli smo pogodak i imali određeni broj prilika koje nismo uspjeli realizirati – rekao je Datković.
Naglasio je da ne može niti jednom svom igraču ništa zamjeriti.
– Na kraju je šteta zbog ambijenta i publike da smo poraženi. Imali smo i jednu turbulentnu nedjelju, ako je tako mogu nazvati. Momci su smogli snage i zato im svima čestitam. Ne mogu nikome zamjeriti, jer je i ova utakmica pokazala da Zadar može. Vjerujem da nas ovaj poraz, a ipak svi znamo da su jedanaesterci lutrija, neće omesti s našeg puta. U nedjelju ćemo napraviti sve da pobijedimo Slaven Belupo. Vjerujem da u nedjelju više nećemo biti sami na začelju, nego da ćemo tu poziciju dijeliti s nekim – zaključio je Datković.