Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Juby postaje Hrvat

Autor:

29.10.2008. 23:00
Juby postaje Hrvat

Foto: Zvonko KUCELIN



– Čovječe, uistinu sam sretan. Za mene nije to samo nešto na papiru. Vjerujte mi da će mi velika čast biti Hrvatom
Dok je trajao trening košarkaša Zadra, a trener Petrović na konferenciji za novinare elaborirao plan za osvajanje bodova u Vršcu između dvorane i svlačionice nervozno je cirkulirao Juby Johnson. Vidno šepajući prišao je vašem novinaru te je ispalio:
– Čovječe, misliš da ćemo pobijediti Hemofarm?
Kažem mu da moraju pobijediti, jer bi eventualna pobjeda vrijedila dvostruko, budući da je Hemofarm izravni konkurent Zadru za Final Four.
Nakon toga Juby se ohrabrio i krenuo me bombardirati pitanjima kao da je on na novinarskom zadatku.
– Kako ti se sviđa Dixon? Kako ti se sviđaju Rančić i Perić? Kako ti se čini ovogodišnja momčad Zadra? Jesmo li dobri? – zapitkuje Juby.
Morao sam odgovoriti iskreno i na kraju se složio s mojim odgovorima.
– Istina je da se čini da je Dixon malo zaljubljen u loptu, cijeli grad priča o tome, ali mislim da je to njegov stil i da je dobar igrač. Također sam oduševljen Perićevom igrom koji je specifičan igrač pogotovo licem prema košu. Iako mi se čini da mu bolje leži pozicija “četvorke”. Znaš bit ćemo odlični ove godine, ovi momci su svi odlični, zadovoljno je Juby proanalizirao odgovore vašeg novinara.
Morao sam i ja njega nešto propitati da se ne bi previše zanio obavljajući moj posao. Najviše zadarsku javnost zanima što je s njegovim šepanjem i zašto ne trenira?
– Nije dobro. Istegnuo sam prepone, vraški boli. Ne idem u Vršac i ne vjerujem da ću igrati sljedeća dva tjedna. Lijepo mi je govorio fizioterapeut Babić prije utakmice s Heliosom da ne ulazim u igru i ne riskiram. Rekao sam onda treneru da moram igrati i na kraju je ispalo da je Babić bio u pravu. Luda glava mi nekad napravi štetu. Što ću sad, moram gledati utakmicu na televiziji. Iskočit ću iz kože od nervoze – zabrinuto će Johnson.
Pročešljali smo onda malo nedavnu utakmicu s Partizanom i izgleda da mu ta utakmica ne može izaći iz glave.
– Čovječe, bolji smo od Partizana. Nismo trebali tu utakmicu izgubiti. Jesi vidio što su nam suci napravili. Bolji smo od njih – ponavljao je Johnson.
I onda maštajući nastavio.
– Uf, jedva čekam da dođu ove najveće utakmice (Cibona, Partizan, Crvena zvezda), pa da se napuni do vrha ova prekrasna dvorana. Kako će to tek izgledati – odletio je Juby nekoliko mjeseci unaprijed. Ali tko mu može išta zamjeriti kad vidite i čujete takvu zanesenost kao u najžešćeg navijača te golemu količinu topline i srdačnosti koju prenosi na sve ljude koji ga okružuju. Jednostavno je takav, prirodan i druželjubiv.
Zanimalo nas je kako se osjećati kao Hrvat, jer je nedavno podnio zahtjev za hrvatsko državljanstvo?
– Čovječe, uistinu sam sretan. Za mene nije to samo nešto na papiru. Vjerujte mi da će mi velika čast biti Hrvatom – zaključio je Juby.