Lažna dojava o bombi u Tehničkoj školi

Slika korisnika admin
tehnicka
Djelatnici protueksplozijske zaštite pregledali su Tehničku školu te utvrdili da je dojava o bombi lažna

Zadarska policija, drugi put u posljednjih sedam dana, dobila je anonimnu dojavu o postavljenoj bombi u srednjoj Tehničkoj školi u Zadru. Naime, u utorak ujutro oko 8.50 sati, po već poznatom scenariju, nepoznati glas iz telefonske govornice dojavio je na dežurni policijski telefon - 92 kako je u Tehničkoj školi, koja se nalazi u Zadru, u Ulici Nikole Tesle, postavljena bomba.

Po dojavi, kao i svaki put do sada, djelatnici protueksplozijske zaštite izašli su na teren te pregledali školu i školske prostorije. No, ni ovaj put nije pronađena nikakva eksplozivna naprava. Nakon pregleda škole i školskih prostorija, policija je obavila očevid na telefonskoj govornici iz koje je upućena anonimna dojava o postavljenoj bombi u Tehničkoj školi, kako bi se otkrio počinitelj.

Inače, ove godine na dežurni telefon policije zaprimljeno je šest anonimnih dojava o postavljenim bombama u osnovnim i srednjim školama u Zadarskoj županiji. Jedna dojava odnosila se na školu u Benkovcu, dok su ostale bile u zadarskim osnovnim i srednjim školama. Tako je, u dva navrata ove godine policiji lažno dojavljeno o bombama u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi te Tehničkoj školi, a jednom u Osnovnoj školi Šime Budinića. U svim spomenutim slučajevima, djelatnici protueksplozijske zaštite izašli su na teren, pregledali škole i školske prostorije te utvrdili da su dojave o bombama lažne.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno