Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ni traga nestalom ribaru

Autor: Velimir Brkić

29.10.2008. 23:00
Ni traga nestalom ribaru

Foto: Velimir BRKIĆ



Potraga nije dala rezultata, pa se nastavlja sutra
Sveobuhvatna potraga za nestalim 48-godišnjem posedarskim ribarom Zoranom Ćirakom zvanom Mudre ni drugi dan nije dala nikakve rezultate. Predvečer, nekoliko minuta prije 17 sati, obustavljena je potraga za umirovljenim hrvatskim braniteljem Zoranom koji je nestao u noći s utorka na srijedu kada je, po jakom jugu svojim gumenjakom krenuo na lignje, iako vremenski uvjeti nisu bili povoljni za isplovljavanje s posedarske rive na valovito more Novigradskog kanala. Fortunal juga najvjerojatnije je bio koban za nesretnog Zorana.
Cjelodnevna potraga nije dala rezultate, osim što smo neslužbeno doznali da je pronađena Ćirkova kapa. Općina Posedarje zatražila je i pomoć ronioca Hrvatske ratne mornarice iz Splita. Potraga se i sutra nastavlja.
U potrazi su danas sudjelovala dva broda i četiri ronioca te više policijskih djelatnika. U potragu su uključeni i mještani Posedarja predvođeni roniocem Antom Pevalovićem Nonijem, koji je u srijedu ujutro i prvi uočio gumenjak s izvanbrodskim motorom kako pluta u posedarskoj uvali Tunjalica. Nažalost bez “starog momka” Zorana, skromnog i samozatajnog “Mudru”, kojeg njegovi sumještani pamte samo po dobru.
Stotine Posedaraca zabrinuto je na posedarskoj rivi čekalo očiju uprtih prema Novigradskom kanalu i tragačima. Među njima je bio i Zoranov otac Slavko.
– Još uvijek očekujem da će se moj Zoran odnekud pojaviti, vratiti se kući, majci Iki, bratu Ratku, jecajući govori otac Slavko.
Podsjetimo, zadarska policija zaprimila je ju srijedu ujutro oko 8.30 dojavu da je nestao umirovljeni hrvatski branitelj Zoran Ćirak iz Posedarja. Nestanak je policiji prijavio njegov mlađi brat Ratko koji im je rekao da se Zoran do jutra nije vratio kući.