Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pedesetak malih plesača

Autor:

29.10.2008. 23:00
Pedesetak malih plesača

Foto: Alenka FESTINI



U prosincu namjeravamo organizirati bal u kojem će glavni plesači biti ovi mali učenici. Tim malim spektaklom plesa, polaznici će pokazati svojim roditeljima, prijateljima sve vještine koje su naučili, otkriva Koščević
U suradnji Osnovne škole Jurja Dalmatinca i Plesne škole “Bolero” iz Zagreba, u Pagu je počela plesna škola koja je pobudila veliko zanimanje. U školskoj dvorani plesne korake uči pedesetak djece, djevojčica i dječaka. Organizirani su u dvije grupe, učenici od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda.
Učitelj plesne škole Mato Koščević potvrdio nam je da su u Pagu krenuli sa školom plesa, jer su pretpostavljali da će sigurno biti zainteresiranih.
– Dobro smo procijenili. Pažani su se u velikom broju odazvali. Sa zadovoljstvom uče plesne korake, što nije uvijek tako lako, kaže Koščević.
On nam je rekao kako su učenici ozbiljno krenuli sa savladavanjem prvih i osnovnih plesnih koraka, a potom s plesom cha-cha-cha što su paški osnovci vrlo brzo savladali.
– Nakon toga smo nastavili s valcerom, discofoxom, rock and rollom, a kada se to savlada idemo dalje prema zahtjevnijim plesovima kao što su tango, samba, rumba, jive, blues, mamboi i tako dalje, rekao je Koščević.
U razgovoru s učenicima doznali smo da su oduševljeni plesnom školom. Jedna djevojčica nam je otkrila da obožava latino plesove, dok je njen partner dodao da je u plesnu školu došao na nagovor prijatelja, a da ga posebno veseli rock and roll.
Zadovoljstvo otvaranjem plesne škole u Pagu iskazali su i roditelji koji kažu kako je takvo nešto u Pagu potrebno. Roditelji smatraju dobrim što u Pagu ima sve više aktivnosti u koje se učenici mogu uključiti, jer na taj način djeca uče neke lijepe stvari u kojima uživaju, a istovremeno pronalaze zadovoljstvo i izvan uobičajene igre poslije škole.
Koščević kaže da će do kraja prvog polugodišta paški osnovci uvježbavati veći dio plesova.
– U prosincu namjeravamo organizirati bal u kojem će glavni plesači biti ovi mali učenici. Tim malim spektaklom plesa, polaznici će pokazati svojim roditeljima, prijateljima sve vještine koje su naučili. Smatram kako će to biti vrlo lijep i zanimljiv događaj. Sada već radimo na pronalaženju odgovarajućeg prostora za taj bal, a vjerujem da će to biti u hotelu, jer bi hotelska dvorana za to bila najprikladnija, otkrio nam je Kočšević.