Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Satir – mjesto dobrih vibracija

Autor: Krešimir Bukvić

29.10.2009. 23:00
Satir – mjesto dobrih vibracija

Foto: Tomislav JERAK



Marina Milković i Zdenko Brezovac, menadžeri nekad najboljeg gradskog kluba Gotham, u četvrtak su otvorili klub Satir. Najočekivanija klupska premijera u gradu, otvaranje spomenutog noćnog kluba okupila je velik broj uzvanika iz svih gradskih struktura željnih prije svega dobre glazbe i plesa.
Zatvaranjem Gothama nastala je ogromna “rupu” na klupskoj sceni u gradu koju usprkos dobrom programu i posjećenosti ipak u potpunosti nisu uspjeli nadomjestiti u onih nekoliko preostalih zadarskih bar-klubova. I dok je mlađa ekipa već nekako našla svoja mjesta za izlaske, generacija koja je petkom navečer plesala do ranih jutarnjih sati, plesni je podij zamjenila daljinskim TV upravljačem.
Nije stoga bilo ni najmanje iznenađujuće što se okupljenim uzvanicima po glavi “motalo” najčešće jedno pitanje: hoće li klub zaživjeti? Sudeći po pozitivnoj energiji koja je u četvrtak navečer “strujala” klubom, Satir ima šanse, ima priliku zamjeniti Batmana, popuniti prazninu u ponudi noćnih izlazaka u gradu, nedostatak koji si jedan tako perspektivan grad poput Zadra nije ni smio dozvoliti. Porazno je nažalost što smo do prekjučerašnjeg otvaranja Satira u Zadru imali samo jedan noćni klub uz dva, tri mjesta koja su se silom prilika isprofilirala kao klubovi.
– Marini i meni je bila želja otvoriti mali klub, mjesto dobrih vibracija gdje bi se uistinu mogli posvetiti svojim gostima. Lokacija Satira nam je došla kao naručena. Ovo je mjesto predivno, kao iz bajke. Centar grada, tri prekrasne terase za caffe bar, božanstveni pogled, mislim da boljega nema. Odlučili smo se za jedan bajkovit stil pa zbog toga i ime Satir. To veselo mitološko biće koje nas na neki način povezuje, podsjeća na jedno naše romantično druženje u Dubrovniku, dan kada smo prošli pored vile Šeherezade, vidjeli satira i oduševili se. Marina je, prisjetivši se toga, predložila da se klub zove Satir, po tom mitološkom biću, pola čovjeku, pola jarcu. Kako sam ja jarac u horoskopu, to mi se učinilo dosta zgodnim. Satir je pratio boga Dioniza, bio jedno bezazleno biće kojem je bilo samo do zabave i svirke pa i u teškim vremenima, a pratile su ga nimfe, razigrane kao što je i on to bio. Mislim stoga da ime kluba nije moglo biti bolje pogođeno, naglašava Zdenko.
Satir će raditi svakim danom osim ponedjeljka, utorak je predviđen za klasiku, jazz, blues, soul i funk, srijeda je za nešto mlađu publiku uz glazbene slušaonice housea, R’n’B-ja te plesne performanse i natjecanje DJ-eva. Četvrtkom će ići večeri za publiku koja voli urbanu glazbu, a Marini i Zdenku će u tome pomoći udruge Šigureca, Zadar Muzika i Stomorica kako bi posjetitelji dobili priliku upoznati se sa domaćim bendovima, ali i svjetskim, alternativne scene. Petak i subota, kao najinteresantniji dani u tjednu, dani su Satir Nightsa, večeri raznoraznih promocija, kako to Zdenko naglašava – večeri interaktivnog druženja osoblja i gostiju kluba. Nedjelja je rezervirana za ljude željne plesa, gdje će bendovi, ujedno izvrsni glazbenici gostima omogućiti da zaplešu kao nekada, bilo sami ili u parovima. Kao dio programa Satira organizirati će se i večeri poezije, izložbe, a na svoje bi trebali doći i najmlađi s obzirom da će se subotom ujutro održavati “Mali disco”, program za djecu u okviru kojega će majke ili očevi imati priliku prepustiti svoju djecu profesoricama razredne nastave da ih zabavljaju dok su oni na kavici, animiraju karaokama, malim modnim revijama i primjerenim radionicama.
U okviru programa otvaranja Satira nastupali su članovi udruge Zadar muzika te sudionik TV showa Super talents Ivan Dražović čije su izvedbe popularnih arija “O sole mio” i “Nessun dorma” okupljene goste gotovo ostavili bez daha.