Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Luciji Buškulić veliko priznanje Jadera festivala

29.10.2010. 22:00
Luciji Buškulić veliko priznanje Jadera festivala


Petnaest mladih sudionika okupilo se jučer u HNK Zadar gdje su se natjecali za osam nagrada festivala Jadera 2010. Na pozornicu je tijekom večeri stupilo desetoro mladih Zadrana, ali i petero mladih Osječana kojima ovo nije bio prvi nastup, budući da umijeće javnog nastupa iskovali već na osječkom dječjem festivalu Zeko i Potočić.
Sve skladbe izvedene sinoć u HNK Zadar bile su autorske, a među zadarskim pjevačima mogla su se vidjeti i neka poznata lica poput Ljubice Jurline, Natalije Papić i Ive Mijolović.
Festival Jadera inače broj osam godina postojanja, kroz koje je stekao i svoj međunarodni karakter. Ipak, ove godine sudionici iz stranih zemalja izostali su, a razlog je recesija, kojoj su se morali prilagoditi organizatori. Ipak, dugogodišnja tradicija je očuvana, a jučer je sveukupno podijeljeno, među kojima tri nagrade žirija, tri nagrade publike, nagrada za scenski nastup, kao i nagrada najmlađem sudioniku. Program je vodila zadarska glumica Sanja Zalović. Posebna priznanja su dobili i Gradski radio Osijek za pomoć u realizaciji i Luciji Buškulić koja je od prve godine sudionica festivala.