Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mašina: Policija laže i podmeće mi!

29.10.2010. 22:00
Mašina: Policija laže i podmeće mi!


– Policajac Ante Lučić je lagao sve ono što je drugačije od moje obrane. To je policijsko namještanje s ciljem da se mene optuži za kazneno djelo i zatvori – rekao je optuženi Mašina nakon čega je sudac Radman donio odluku o provođenju očevida i po potrebi djelomične rekonstrukcije na vozilu
Zbog preprodaje heroina jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje Luki Mašini kojeg se tereti da je početkom travnja 2004. godine nabavio neutvrđenu količinu heroina, veću od 125,30 grama te je prodavao na zadarskom narko tržištu. Prema optužnici on je heroin pakirao u PVC vrećice te ga potom skrivao na smetlištu u šumskom predjelu zaseoka Sv. Petar – Donje Raštane. Tamo je držao skrivenu preciznu vagu, kutiju s 24 PVC izreska, škare i četiri PVC rukavice, a pretragom stana u Zadru policajci su mu pronašli 18 PVC vrećica, 6 PVC izrezaka, troje rukavice i 5.230 kuna za koje se sumnja da potječu od “dilanja”.
Svjedočio i posljednji policajac
Na jučerašnjoj raspravi o okolnostima njegova uhićenja, položaju policajaca koji su sudjelovali u akciji prismotre, vidljivosti te noći, kao i detaljima je li prozor na vozilu za čijim je upravljačem te noći bio Mašina bio otvoren ili nije na jučerašnjoj je raspravi, nakon što su dva dana ranije svoje iskaze iznijela petorica policajaca, svjedočio je još jedan policajac. I on je ponovio istu priču koju su prethodno ispričali i njegovi kolege te je jednako odgovorio i na posebne upite suca Borisa Radmana kazavši kako nije vidio točno mjesto gdje se Mašina zaustavio automobilom i da ne zna je li mu prozor bio otvoren kada je izbacio paketić, jer su prismotru na tom mjestu vodila druga dvojica policajaca.
– Nisam vidio kretanje optuženika jer je bio mrak pa ne mogu sa sigurnošću ustvrditi da je bio baš na smetlištu gdje smo sutradan pronašli heroin, preciznu vagu, škarice, gumene rukavice i sve ostalo što postoji i u fotoelaboratu – kazao je Burčul nakon čega je okrivljenik iznio svoju obranu “hvatajući” se upravo na takve izjave policajaca.
Optuženik tvrdi da heroin nije njegov
– Nisam kriv i nema govora da sam ja počinio kazneno djelo koje mi se stavlja na teret. Nisam nabavio heroin, a kamoli ovaj za koji me terete. S tim heroinom ja nemam veze. To znači da ga nisam ni nabavio, ni držao u smotuljcima, pa ni na smetlištu na predjelu šumarka između Raštana Donjih i Svetog Petra – bio je izričit Mašina potkrijepivši svoju tvrdnju i činjenicom da se prozori u njegovu BMW-u nisu mogli otvoriti pa da stoga nije ni mogao kroz prozor izbaciti smotuljak kako to tvrde policajci. Kazao je kako se na tom raskrižju zaustavio kako bi vidio nailazi li neko vozilo i krenuo dalje prema Raštanima gdje su ga, nedaleko nogometnog igrališta zaustavili policajci. U Raštane je, ispričao je, došao s namjerom odlaska u mjesni kafić, ali to nije uspio jer je uhićen. Za novac koji je pronađen kod njega, a riječ je o iznosu većem od pet tisuća kuna, rekao je kako je posudio od prijatelja Mladena Bašića kako bi popravio prozore na vozilu. Potom je planirao BMW prodati i vratiti novac prijatelju.
– Policajac Ante Lučić je lagao sve ono što je drugačije od moje obrane. To je policijsko namještanje s ciljem da se mene optuži za kazneno djelo i zatvori – rekao je sucu Radmanu optuženi Mašina.
Nakon što je iznio svoju obranu, sudac Radman donio je rješenje da će se 11. studenoga provesti očevid, a po potrebi i djelomična rekonstrukcija u prostoru II. policijske postaje gdje se vozilo nalazi, a sve na okolnost jesu li prozori na BMW-u bili fiksno zatvoreni ili su se, pak, mogli otvoriti dlanom i fiksirati kemijskom olovkom. Vještačenje će provesti prometni vještak Ante Joso Šikić koji će ujedno biti pozvan i kao svjedok na sljedeće ročište koncem idućeg mjeseca.