Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Počela nova koncertna sezona HNK Zadar

29.10.2010. 22:00
Počela nova koncertna sezona HNK Zadar


Koncertom Zagrebačkih solista, održanim u četvrtak u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, počela je nova koncertna sezona HNK Zadar. Pod vodstvom umjetničkog voditelja Borivoja Martinića Jerčića Zagrebački solisti su izveli djela Wolfganga Amadeusa Mozarta: Divertimento u F-duru KV 138, Ottorina Respighija: Antičke igre i plesovi br 3, Edvarda Griega: Holdberg suita op.40 i Ive Josipovića: Samba da camera.
Borivoj Martinić-Jerčić, koncertni majstor – umjetnički voditelj, diplomirao je violinu u klasi prof. Paula Makanowitzkya na Sveučilištu Michigan (SAD) 1982. godine. Na istom je sveučilištu bio asistent slavnog Ruggiera Riccija od 1982. do 1996. godine  kod kojeg je i magistrirao violinu 1984. godine. Prije odlaska na studije u SAD, u svojoj je domovini osvojio veći broj prvih nagrada na natjecanjima mladih violinista, a prvi je veliki koncert održao u dobi od 16 godina sa Zagrebačkom filharmonijom. Dobitnik je niza nagrada.
Prvi koncert u novoj sezoni bio je poprilično dobro posjećen, a već uobičajeno, koncertu je prisustvovao i zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić.