Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prikupljeno 26 dragocjenih doza krvi

Autor: Velimir Brkić

29.10.2012. 23:00
Prikupljeno 26 dragocjenih doza krvi

Foto: Vedran SITNICA



Veliko ljudsko hvala svim darivateljima koji daju dio sebe za spas onih kojima je krv potrebna, zahvalio je Branko Juričin, predsjednik Aktiva DDK Pakoštane koji broji oko 120 članova od kojih je aktivno njih 60-ak


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru i Aktiva dobrovoljnih darovatelja krvi Pakoštane, održana je druga ovogodišnja akcija prikupljanja krvi. Već tradicionalno, zahvaljujući susretljivosti ravnatelja Vinka Rinčića, akcija je održana u Osnovnoj školi Pakoštane.
Po prošlogodišnjem popisu stanovništva Pakoštane broji točno 2.190 stanovnika. Na akciju se odazvalo 29 mještana, a za potrebe Opće bolnice Zadar i Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru prikupljeno je 26 doza krvi.
– Veliko ljudsko hvala svim darivateljima koji daju dio sebe za spas onih kojima je krv potrebna, zahvalio je Branko Juričin, predsjednik Aktiva DDK Pakoštane koji broji oko 120 članova od kojih je aktivno njih 60-ak.
– Pozivam sve žitelje Pakoštana i žitelje ostalih općinskih mjesta, od 18 do 65 godina, gdje se ne održavaju akcije darivanja krvi, da nam se pridruže u nekoj od ovakvih humanih akcija, jer dajući krv pomažemo svojim bližnjima, poručio je Juričin.
Akciju je provela medicinska ekipa Odjela za transfuzijsku medicinu u zadarskoj Općoj bolnici predvođena dr. Marijanom Nadinić te s neizostavnim Fabijanom Bučom iz biogradskog Crvenog križa.
Krv su dali: Nives Milolović, Valerija Hašek, Ljerka Gregurić, Marina Mikas-Bungur, Marina Škiljić, Josip Škiljić, Tomislav Jurjević, Franko Vučkov, Branko Juričin, Lovre Vulin, Ivan Anić, Marko Bakija, Živko Kurtov, Mate Kurtov, Željko Lokin, Valter Lacman, Ante Lacman, Krešimir Maksan, Nenad Maksan, Branko Rosan, Mario Rosan, Tomislav Stojanov, Joso Šarin, Ivan Vukoja, Tihomir Vukoja, Slavko Vukoja.
Nakon provedene akcije održao se i prigodan domjenak. Tada su za 10 darivanja uručene zahvalnice Davoru Bačkovu i Anti Lacmanu, dok su za prvo darivanje zahvalnice dobili Mario Rosan, Marko Bunja i Valter Lacman.