Već desetljeće polažu cvijeće i pale svijeće

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Poslije molitve pred Središnjim križem, učenici su obišli grobove preminulih profesora i tragično preminule učenice

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana profesori i učenici Gimnazije Vladimira Nazora jučer su na Gradskom groblju položili vijenac pod Središnji križ i cvijeće na grobove preminulih djelatnika i učenika škole.

- Ovo je već deseta godina za redom da na ovakav način odajemo počast našim braniteljima, profesorima i učenicima naše škole. Osim u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, tradicionalno to činimo i na Dan škole. Polaganjem vijenaca i molitvama prisjećamo se onih koji više nisu među njama, rekao je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora dodajući kako su prosvjetni djelatnici pozvani da mladim naraštajima govore o Domovinskom ratu.

- Ove mlade generacije koje su rođene nakon rata nema tko informirati o Domovinskom ratu na način da im kaže istinu. To možemo učiniti mi, njihovi profesori i njihovi roditelji. Haški sud i mediji ne govore uvijek istinu i to je činjenica, zaključio je Šimičević.

Nakon molitve pred Središnjim križem učenici su obišli grobove preminulih profesora Anke Dinke Župan, Ivana Jelavića i Karmele Dujnić, spremačice Milke Knežević te tragično preminule učenice Damire Bogdanić koja je nesretnim slučajem pala kroz prozor iz školske zgrade.

Učenici i profesori Gimnazije Vladimira Nazora jučer su se, također već tradicionalno, zaputiti i na Silbu gdje su obišli grob profesora Gojka Matuline te u Novigrad gdje je sahranjen Vice Vlatković. Dvojica profesora još su prije 39 godina život izgubili na stubištu Gimnazije kada ih je hicima iz pištolja usmrtio učenik Milorad Vulinović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno