I Drago Čulina osnivač ORaH-a

Slika korisnika admin
PIXSELL
Drago Čulina uz Mirelu Holy na osnivačkoj skupštini ORaH-a

Osim Atane Grbić Martinović na osnivačkoj skupštini najnovije hrvatske političke stranke Održivi razvoj Hrvatske, popularno nazvane ORaH, među ostalima jučer je u Zagrebu ruku "za" podigao još jedan Zadranin. Riječ je o Dragi Čulini, najpoznatijem zadarskom poliglotu, nezavisnom županijskom vijećniku, a donedavnom laburisti. Stranku će, kao što je već poznato, voditi Mirela Holy, saborska zastupnica i bivša ministrica zaštite okoliša i prirode iz redova SDP-a. Holy je najavila kako će ORaH biti drugačiji te mu je cilj postati treća politička stranka u Hrvatskoj, a upravo s tim je privukla Čulinu.

- To je politička opcija koja je potrebna Hrvatskoj. Ja sam jedan od 208 osnivača koji su jučer svojim potpisom pogurali tu stranku u život, no to ne znači da sam se politički i aktivirao u toj stranci. Ja sam mandat dobio kao laburist i tu ću politiku i nadalje provoditi - rekao je Čulina napominjući kako ipak postoji i mogućnost da prije isteka mandata on uđe aktivno u politiku ORah-a. Kazao je kako možda sve zajedno zvuči komlicirano, ali da treba proći malo vremena pa da će se stvari posložiti.

- Ova stranka ima jedinstven demokratski model prema vani i prema unutra. Ni jedan član ne mmože drugome niti pomoći, a niti ga zaustaviti u njegovu radu, a rad svakog pojedinca vidjet će se iz dnevnika koji će svaki za sebe voditi. Temeljem toga kadrovska će komisija procijeniti tko bi trebao što raditi i na kojoj funkciji biti - pojasnio je Čulina dodajući kako sve što je do sada čuo, vidio i doživio vezano uz ORaH ulijeva povjerenje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno