Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Težak zadatak na Bosutu

29.10.2013. 23:00
Težak zadatak na Bosutu


Naš cilj je svima znan. Želimo ponoviti prošlu sezonu u kojoj smo igrali četvrtfinale Kupa. A da bi nam to uspjelo moramo pobijediti Cibaliju – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


Na redu je Hrvatski nogometni kup. Prvoligaš sa Stanova danas će u Vinkovcima protiv Cibalije tražiti put u četvrtfinale ovoga natjecaja. Odmah na prvi pogled je vidljivo da momčad Ferde Milina očekuje iznimno težak posao. Cibalia je u napetoj završnici prošle sezone napustila prvoligaško društvo i sigurno su željni okršaja s momčadima iz elitnog razreda hrvatskog ngometa. S druge strane Zadrani ne blistaju u posljednjim utakmicama. U subotu su na Stanovima doživjeli prilično bolan poraz od Splita i to u posljednjoj minuti sudačke nadoknade kada je Kvesić iz kontre matirao Matkovića. Ono što posebno muči momčad Ferde Milina je neefikasnost koju njegova momčad pokazuje u posljednjim utakmicama. Zadar nije dao zgoditak već pet kola, ili još bolje, u posljednjih osam kola zabili su samo jednom (u Puli za pobjedu nad Istrom 1961). S druge strane moramo priznati da momčad sa Stanova teško i prima zgoditke. Međutim za pobjede će se morati i zabijati. Ono što stvara optimizam pred ovu utakmicu u Vinkovcima je podatak da Zadrani puno bolje igraju na gostovanjima nego što to čine na svojim Stanovima. A osim utakmice u Vinkovcima, Zadrane u 15. kolu očekuje teško gostovanje u Sigetu kod Hrvatskog dragovoljca.
Prošle sezone Zadar je u kup natjecanju došao do četvrtfinala. I to nakon dugog niza godina u kojima su sramotno gubili. Malo je nedostajalo da Milinova momčad prošle sezone uđe u polufinale. Na Stanovima su u prvoj utakmici svladali Slaven Belupo (1:0). Uzvrat je bio neizvjestan do samog kraja. Zadar je do posljednje minute imao rezultat koji ga je vodio u polufinale (2:1) da bi u toj kobnoj minuti Bubnjić svojim golom Zadrane zavio u crno. Ono što se moglo iščitati iz izjava i raspoloženja momčadi i trenera Ferde Milina prije polaska put Slavonije sugerira da i ove sezone žele u najmanju ruku ponoviti prošlosezonski rezultat.
– Nema tu puno mjesta za kalkulacije. Idemo u Vinkovce u goste Cibaliji koja je jako opasan i neugodan suparnik. Momčad koja u svojim redovima ima jednog Mladena Bartolovića i niz drugih kvalitetnih igrača mora se ozbiljno shvatiti. Međutim, naš cilj je svima znan. Želimo ponoviti prošlu sezonu u kojoj smo igrali četvrtfinale Kupa. A da bi nam to uspjelo moramo pobijediti Cibaliju. Utakmicu sa Splitom smo već zaboravili i idemo dalje. Nakon Cibalije očekuje nas teško gostovanje u prvenstvu kod Hrvatskog dragovoljca. Vrijeme je da pokažemo karakter i isperemo gorak okus koji je ostao nakon ova dva posljednja poraza – kazao je jučer prije polaska prema Vinkovcima Ferdo Milin, trener Zadra.
Vjerojatni sastav: Matković, Con, Šimurina, Neretljak, Vasilj, Hrgović, Jerbić, Sarić, Begonja, Ivančić, Tadić.