Kampu Zaton prestižni europski certifikat Ecocamping

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

U Bluesun hotelu Alan, u Starigradu-Paklenici, u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske (KUH) održava se 8. kongres hrvatskog kampinga. Kongres treba dati odgovore na pitanja: kamo ide hrvatska kamping industrija, te koji su najveći izazovi pred sektorom koji ostvaruje čak četvrtinu hrvatskog turističkog prometa i u jednom danu nudi smještaj za čak 240.000 turista?

- Želimo ulaganja u kvalitetu kampova, obogaćivanje doživljajne ponude u njima, podizanje kategorija te uvođenje dodatnih standarda kvalitete usluge. Uz očekivano povećanje kvalitete i raznolikosti ponude kampova, očekuje se da oni u 2020. godini mogu dostići bruto iskorištenost od 23 posto, što je tri postotna boda više nego 2011. godine, rekao je zamjenik ministra turizma Daglas Koraca, naglasivši da je i Strategija razvoja turizma do 2020. godine dala putokaz za daljnji razvoj kampinga.

Kongres Kamping udruženja Hrvatske u Starigradu je rekordan po broju sudionika. Okupio je oko 250 predstavnika hrvatskih kampova kojima su vodeći hrvatski i inozemni stručnjaci govorili o aktualnim trendovima, tehnološkim inovacijama važnima za očuvanje prirode i racionalnu energetsku potrošnju, kao i za kampove, posebno aktualnu problematiku koncesija i pomorskog dobra na koje su kampovi posebno osjetljivi i o njoj ovisni.

Na radnom dijelu kongresa sudionici su upoznati s temeljnim značenjem kamping turizma u EU i Hrvatskoj, modernim trendovima i očekivanjima. Danas, zadnjeg dana kongresa, održava se izborna Skupština Kamping udruženja Hrvatske.

Na kongresu će dva hrvatska kampa dobiti prestižni europski certifikat održivosti poslovanja u kampovima Ecocamping. Riječ je o kampu Kovačine na otoku Cresu te Turisthotelovom kampu Zaton. Ovaj moderno uređen kamp dobitnik je mnogih prestižnih nagrada koje ga svrstavaju u sami vrh europskog kampinga, poput prestižnog priznanja najvećeg europskog autokluba ADAC Superplatz i Međunarodnog saveza za kamping i karavaning iz Bruxellesa, te je član ekskluzivnog udruženja "Leading Campings of Europe".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno