Postavljeni svi zeleni otoci, a ima i mobilnih

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
klvr_1vesna_dili
A. SITNICA
Vesna Đili, samostalna stručna suradnica za edukaciju i promidžbu u Čistoći

Na prostoru nekadašnjeg TIZ-a prije nešto više od godinu dana zadarska tvrtka Čistoća postavila je prvi od planiranih dvanaest zelenih otoka predviđenih Planom gospodarenja otpadom Grada Zadra.

Do kraja godine postavljeni su i ostali zeleni otoci kako bi se građanima omogućilo još učinkovitije i pravilno razvrstavanje otpada. Spremnica za odlaganje stakla, papira, pet ambalaže, met ambalaže, odjeće i obuće te komunalnog otpada postavljeni su u mjesnim odborima Diklo (Krešimirova obala, kod bivšeg odmarališta Gredelj), Puntamika (Antuna Gustava Matoša, kod Ekonomske - birotehničke i trgovačke škole), Vidikovac (Mile Gojsalić, kod igrališta), Bokanjac (Davorina Trstenjaka, kod igrališta), N. Bokanjac (Alberta Halera, kod igrališta), Plovanija (Križanje Admirala J.Šubića od Cezana i Kožinski prilaz), Stanovi (Rine Aras, kod igrališta osnovne škole), Crno (zmeđu igrališta i mjesnog odbora), Crvene kuće (Josipa Hatzea, kod Mjesnog odbora, bivša vojarna), Arbanasi (Trg Gospe Loretske, kod OŠ Krune Krstića), Jazine II (Ante Starčevića, iza vatrogasnog doma, Vinka Paulskog, dvorište iza radionice Bepi) te Brodarica (Josipa Kosora, kod novih zgrada).

Vesna Đili, samostalna stručna suradnica za edukaciju i promidžbu u Čistoći, kazuje kako je u planu kroz iduću godinu postavljanje navedenih spremnika na još nekoliko lokacija, u naseljima koji administrativno pripadaju Gradu Zadru.

Osim toga u Čistoći imaju i novitet putem mobilnog reciklažnog dvorišta.

- Putem tog mobilnog reciklažnog dvorišta nastojimo unaprijediti pravilno odlaganje otpada. Radi se o „kontejneru" od 30 metara četvornih koji sadrži spremnike za sve vrste otpada, uključujući i opasni otpad pod koji se svrstavaju lijekovi, baterije, ulja i slično. Ono će, prema utvrđenom rasporedu, biti postavljano u svim mjesnim odborima na području grada Zadra po tri dana, s tim da će svi korisnici imati uvid u raspored, kazala je Đili.

- To će biti moguće putem web stranice Čistoće, medija ali i direktnim kontaktom s našim djelatnicima na brojevima telefona 234-812 ili 234-806.

Iz zadarske Čistoće posebno se zahvaljuju grafičarima Prirodoslovno-grafičke škole koji su osmislili vanjski izgled mobilnog reciklažnog dvorišta.

- Ono što nam je osnovni cilj je da svi zajedno osvijestimo u sebi i drugima da pravilnim razvrstavanjem i odlaganjem otpada doprinosimo očuvanju okoliša, energije i ljudskog zdravlja, poručila je Đili.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno