Cijena kvadrata stana u Zadru popela se na 2.158 eura

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Prema oglasniku Crozilla.com
Zadarskim je stanovima, prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijena kvadrata porasla za 3,4 posto i popela se na 2.158 eura, dok je u Šibeniku porasla za 0,4 posto i popela se na 2.040 eura. Unatoč porastu potražnje, podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je tijekom rujna u pojedinim gradovima zabilježen pad cijena
Zadar među gradovima u kojima se najviše pretraživala ponuda stanova

Zagreb, Pula, Osijek, Split i Zadar gradovi su u kojima se tijekom rujna najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju.

Zadarskim je stanovima, prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijena kvadrata porasla za 3,4 posto i popela se na 2.158 eura, dok je u Šibeniku porasla za 0,4 posto i popela se na 2.040 eura.

Unatoč porastu potražnje, podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je tijekom rujna u pojedinim gradovima zabilježen pad cijena na mjesečnoj ili godišnjoj razini.

Najveći mjesečni pad iznosi 5,1 posto, zabilježen je u Slavonskom Brodu u kojem su zabilježene i 6,6 posto niže godišnje vrijednosti, a kvadrat se spustio na 806 eura.

Najveći godišnji pad zabilježen je u Bjelovaru gdje su stanovi pojeftinili za 11,3 posto. Njihova je prosječna oglašavana cijena u rujnu iznosila 741 euro po kvadratnome metru, što na mjesečnoj razini predstavlja pad od 1,1 posto.

Niže su vrijednosti zabilježene i u Umagu u kojem su cijene na mjesečnoj razini pale za 0,7 posto, te za 0,2 posto na godišnjoj razini, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 2.003 eura. 

Najskuplji grad, Dubrovnik, bilježi mjesečni pad od 4,5 posto, te godišnji od 5,3 posto, a podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se za kvadrat tamošnjih stanova u prosjeku tražilo 3.670 eura.

Opatija bilježi porast od 0,3 posto, a prosječna oglašavana cijena stana iznosila je 2.936 eura po kvadratnome metru što je 0,7 posto manje nego lani.

U Splitu se za kvadratni metar stanova u prosjeku tražilo 2.831 euro što je 1,8 posto više no mjesec ranije.

Cijena kvadratnog metra stana u Poreču porasla je za 0,4 posto i popela se na 1.871 euro. Pula, pak, bilježi rast od 3,5 posto, pa je cijena tamošnjeg metra kvadratnog bila 1.661 euro.

Za kvadrat stana u Senju se u prosjeku tražilo 1.519 eura što je 1,5 posto više no mjesec ranije. Blagi porast od 0,2 posto zabilježen je u Rijeci gdje su rujanske cijene oglašavane po 1.444 eura po kvadratnome metru.

Analiza oglasnika Crozilla.com pokazala je kako je zagrebačkim stanovima cijena porasla za 1 posto na mjesečnoj, te za 9,6 posto na godišnjoj razini, pa se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1.877 eura.

U Varaždinu se za kvadrat stana tražilo 1.124 eura, što je 3,2 posto više no mjesec ranije. Porast od 0,6 posto zabilježen je u Osijeku u kojem je prosječna rujanska cijena kvadratnog metra iznosila 970 eura.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.5 (2 glasova)