Marin Medić nastavlja projekt sadnje rogača

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Općinsko državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu Općine Bibinje
Kaznena prijava odbačena je zbog nepostojanja osnovane sumnje da bi prijavljenik počinio kazneno djelo pustošenja šuma kako mu se to stavljalo na teret kaznenom prijavom Općine Bibinje, odgovorio nam je Ivica Škara, iz Općinskog državnog odvjetništva
Plantaža rogača predviđena je na zemljištu kojega je Medić dobio u dugogodišnju koncesiju od časnih

Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu Općine Bibinje protiv poduzetnika Marina Medića, vlasnika tvrtke Bio svijet, koji na zemljištu iznad Bibinja planira podignuti nasade rogača.

- Kaznena prijava odbačena je zbog nepostojanja osnovane sumnje da bi prijavljenik počinio kazneno djelo pustošenja šuma kako mu se to stavljalo na teret kaznenom prijavom Općine Bibinje. U rješenju o odbačaju kaznene prijave podnositelju prijave dostavljena i pouka o pravima temeljem koje podnositelj prijave, ukoliko smatra da odluka Državnog odvjetništva nije osnovana, može preuzeti kazneni progon, odnosno od suca istrage zatražiti provođenje dokaznih radnji, odgovorio nam je Ivica Škara, iz Općinskog državnog odvjetništva.

Marin Medić, vlasnik tvrtke Bio svijet, kratko nam je odgovorio kako je sve već rečeno te su državne institucije također rekle svoje, a on samo želi raditi i posaditi rogače te nastaviti s projektom za kojega je dobio i sredstva iz EU. Načelnik Općine Bibinja, Bruno Bugarija, nije imao komentara na odluku.

Medić je, podsjetimo, krenuo s projektom sadnje plantaže rogača na zemljištu veličine 47 hektara kojega je dobio u dugogodišnju koncesiju od časnih sestara Samostana sv. Marije iz Zadra, koje su vlasnice te zemlje. Prije nego je počeo s radom morao je posjeći nasade borova kako bi na njihovom mjestu posadio rogače, a što je izazvalo prosvjede mještana te reakciju Općine. Ipak, krajem rujna Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede i potpredsjednik hrvatske Vlade potpisao je rješenje kojim je potvrdio kako sporno zemljište nije šuma, već poljoprivredno zemljište, a istu je odluku potvrdilo i ODO, odbacivši kaznenu prijavu.

Ocjena: 
Prosječno: 2 (3 glasova)