Obilježena 26. godišnjica Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin"

Slika korisnika valentinam
Održana i promocija novih nastavnika letenja
Na svečanosti je predstavljena i internetska stranica SzO-a, čija je izrada u tijeku, a koja će modernim dizajnom i sadržajima zadovoljiti potrebe i najzahtjevnije publike
L. PARLOV/ MORH
Ispred spomenika Rudolfu Perešinu položen je vijenac i zapaljene su svijeće

U  vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku krajem  prošlog tjedna obilježena je 26. obljetnica Središta za obuku Hrvatskog  raznog zrakoplovstva "Rudolf Perešin". Svečanom obilježavanju, uz sadašnje i bivše djelatnike postrojbe, nazočili su izaslanik zapovjednika  HRZ-a pukovnik Krešimir Ražov, zapovjednik Središta za obuku brigadir  Goran Huljev te izaslanik rektorice Sveučilišta u Zadru prorektor Slaven  Zjalić.

Obilježavanje je počelo misom u kapelici sv. Gabrijela arkanđela, nakon čega su ispred spomenika Rudolfa Perešina zapaljene svijeće i položen vijenac. U spomen na Rudolfa Perešina, tri zrakoplova Pilatus PC-9  izvela su prelet iznad njegovog spomenika.

U sklopu svečanosti prikazana su postignuća Središta u proteklom  razdoblju, među kojima je zapovjednik SzO-a brigadir Goran Huljev posebno istaknuo implementaciju Tehnology Based Training (TBT) koncepta, čime će se kvaliteta nastave i obuke podignuti na najvišu razinu.  Također, izrađeni su nastavni planovi i programi za nove obučne aktivnosti, a u tijeku je specijalistička obuka zrakoplovnih tehničara stipendista MORH-a. Održana je i promocija novih nastavnika letenja čije je  školovanje uspješno provedeno u suradnji sa Sveučilištem u Zadru. Djelatnici Središta osposobljeni su za samostalno provođenje tehničke  učionice za pilote i zrakoplovne tehničare na helikopterima Kiowa. Huljev je ukazao je i na bogatu međunarodnu suradnju Središta koja je potvrda prepoznatljivosti kvalitetnog rada njegovih djelatnika i na međunarodnoj razini. Na svečanosti je predstavljena i internetska stranica SzO- a, čija je izrada u tijeku, a koja će modernim dizajnom i sadržajima zadovoljiti potrebe i najzahtjevnije publike.

Brigadir Huljev je najavio nastavak rada na unapređenju nastavnih  planova i programa, osposobljavanju i dodatnom usavršavanju djelatnika, razvijanju novih sposobnosti i novih oblika obuka kako bi pratili  svjetske trendove u školovanju i obuci za potrebe ratnih zrakoplovstava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno