Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarska županija ima turističke adute u svim kategorijama

30.10.2018. 22:20
Zadarska  županija ima  turističke adute u  svim  kategorijama


Na turističkoj manifestaciji Dani hrvatskog turizma  dodijeljene su turističke nagrade za najbolje u turizmu, a Zadarska županija imala je nekoliko laureata i to u kategorijama: kulturna turistička  atrakcija godine, gdje je izabran Maškovića han te Zaton Holiday Resort  koji je dobitnik nagrada u kategorijama za Kamp godine i u kategoriji za  najbolji Veliki kamp. Treći put Boutique Hostel Forum nagrađen je u kategoriji Hostela godine. Jednako tako, Juraj Kirchofer, animator Zaton  Holiday Resorta, proglašen je djelatnikom godine u kategoriji Turistički  animator.
Maškovića han otvoren je prije godinu dana kao baštinski hotel, odnosno uređen je u nekadašnjem hanu, kojega je 1664. godine dao izgraditi  Jusuf Mašković, admiral otomanske mornarice. Han je trebao biti ljetnikovac, ali zbog brze smrti Jusufa završen je u skromnijem obliku.


Nadali se i zaslužili
 -Nagradi smo se nadali, a radom svih djelatnika i suradnika, svakako i  zaslužili. Bez obzira na jaku konkurenciju koju su činili Projekt Muzej  Iluzija i Tvrđava Klis, Maškovića han proglašen je najboljim a nagradu je  preuzela direktorica TZ Pakoštane, Danijela Vulin u svojstvu predsjednice Upravnog vijeća Agencije han Vrana koja upravlja objektom. Nagrada  iz ove kategorije gotovo pa tradicionalno dolazi u našu županiju i drago  nam je da smo ove godine to baš mi, rekli su nam jučer iz Maškovića hana.
Istaknuli su kako se u nešto više od godinu dana od otvorenja, Maškovića han profilirao ne samo kao baštinski hotel sa 16 smještajnih jedinica, vrhunskim restoranom koji u na svom jelovniku nudi originalna mediteranska i orijentalna jela, multifunkcionalnom izložbenom dvoranom budućeg muzeja, suvenirnicom s bogatim izborom autohtonih i  ekoloških vina i maslinovih ulja, već i kao savršeno mjesto za organizaciju raznih svečanosti i proslava poput ceremonija vjenčanja po kojima  smo postali poznati i izvan granica zemlje.
 -Sa 17 stalno zaposlenih djelatnika iz Vrane i Pakoštana, Maškovića  han otvoren je cijelu godinu. Gotovo sve namirnice i usluge dobavljaju  se od lokalnih OPG-ova i obrtnika, pridonoseći tako održivosti turističke  usluge u zaleđu Zadarske županije. Nagrada struke poticaj nam je da  krenemo dalje još snažnije. Već smo ove jeseni na svoj jelovnik uveli i neka tradicionalna i manje zastupljena jela poput gustih juha od sezonskog  povrća, gulaša od divljači, puževa i jela od žaba, te slastice koje su, uz baklave po kojima smo postali poznati, najbolji razlog da nas, svi koji to još  nisu, svakako posjete. Zagrijati se možete i u našoj wellness i SPA zoni, ali  i iskušati neku od naših masaža. Uz čašu dobrog vina zima će nam proći  brže i stići ljeto u kojem za cilj imamo osvajanje novih nagrada i prisvajanje novih gostiju, rekla nam je Elena Rušnjak u ime Maškovića Han Heritage Hotela.


U žestokoj konkurenciji
 -Jako smo sretni i zadovoljni ovom nagradom jer smo imali žestoku  konkurenciju. Naime, bili smo u kategoriji s još tri kampa – Val Saline iz  Rovinja i kampom Krk s Krka, a koji su osvojili drugu nagradu, te s kampom Veštar iz Rovinja koji je završio treći. Nadali smo se nagradi, te smo  je priželjkivali i u konačnici smo i dobili, rekao nam je Marinko Marinović, direktor Zaton holiday resorta dodavši kako je ovo priznanje HGK i  struke. Dodao je kako su pri odabiru za prvo mjesto prevagnule njihove  brojne investicije i projekti kojima su poboljšali infrastrukturu i sadržaje  u kampu kao i odnos s gostima.
 – Za ovu godinu imali smo projekt uređenja i izgradnje novih sanitarnih blokova koje smo uredili kao prostore za druženje. Naime, postavili  smo i perilice za rublje te smo dio prostora prilagodili djeci kako bi i oni  mogli uživati i zabaviti se, rekao nam je Marinović. Dodao je kako su napravili i iskorak u vodenim parkovima tako da su bazene pretvorili u vodeni park, povećali kapacitete te dodali nove sadržaje. Također, kazao je,  mnogo rade i na poboljšanju gastronomske ponude te imaju edukacije  kuhara, konobara i ostalog osoblja.
 – Naša sezona počinje u svibnju te završava krajem rujna. Tijekom ove  godine u kampu smo imali 62.000 godtiju koji su ostvarili 568.000  noćenja. Najviše nam dolaze gosti iz Njemačke, potom Nizozemske,  Danske, Poljske i Austrije, kazao je Marinović o profilu gostiju. Za sljedeću godinu je najavio uređenje još jednog sanitarnog bloka te uređenje  jednog plažnog objekta.




Nagrada Hrvatskog dizajna 1718
U sklopu otvorenja Izložbe hrvatskog dizajna 1718, sinoć je u Muzeju za umjetnost i obrt održana svečanost dodjele nagrada i priznanja najboljim dizajnerskim radovima, a u kategoriji prostorne i grafičke intervencije i sistemi nagradu u profesionalnoj sekciji dobilo je Turističko naselje Zaton i to za grafičku obrada plažnih staza,  autorica  Dore Bilić i Tine Muller, u suradnji s Rankom Perović Bilić koja je surađivala na projektu parternog uređenja.
 – Budući imamo jako velik broj vertikalnih oznaka bilo nam je potrebno nešto novo  i originalno. Gosti su odmah pozitivno reagirali i imamo dobre reakcije, rekla nam je  Mirjana Vitlov, voditeljica krajobraznog uređenja i okoliša u TZ Zaton.


Nagrade kao motivacija
 – Dodijeljene nagrade Zaton Holiday Resortu i Boutique Hostelu Forum pokazatelj su kako se strategija ulaganja u kvalitetu i unaprijeđenje ponude ipak isplati. Kompletnom renovacijom bazenskog kompleksa i obnovom apartmanskih jedinica samo ove godine osigurana je kvalitetnija ukupna ponuda Zaton Holiday Resorta. U međuvremenu su također pokrenuta nova ulaganja sve s ciljem daljenjeg unaprijeđenja kvalitete ponude. Boutique Hostelu Forum ovo je treći put kako osvaja nagradu Turistički cvijet u svojoj kategoriji čime potvrđuje svoju poziciju najuspješnijeg hrvatskog hostela. Osvojene nagrade neizostavna su motivacija u daljnjem poslovanju Turisthotela i šlag na torti jedne uspješne sezone. Ovaj je uspjeh istovremeno uspjeh zadarske regije koja se ovime potvrđuje kao važna destinacija na hrvatskoj turističkoj karti, komentirao je nagrade Frane Skoblar, voditelj odjela marketinga Turisthotela.