Zadarskoj sutkinji produljeno privremeno udaljenje od sudačke dužnosti

Slika korisnika valentinam
Odluka Državnog sudbenog vijeća
Protiv 38-godišnje sutkinje Stalne službe u Benkovcu je u travnju 2017. godine podignuta optužnica pred Županijskim sudom u Splitu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti
Ilustracija
Sutkinji produljeno privremeno udaljenje od sudačke dužnosti

Na 137. sjednici Državnog sudbenog vijeća održanoj 26. listopada 2018. godine, sutkinji Općinskog suda u Zadru A.B. još je jednom  produljeno privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti. U  odluci stoji da se privremena mjera donosi za daljnja tri mjeseca koja se  računaju od 4. studenog 2018. godine.

Podsjetimo, protiv 38-godišnje sutkinje Stalne službe u Benkovcu je u  travnju 2017. godine podignuta optužnica pred Županijskim sudom u  Splitu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita  te zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnicom joj se kao prvookrivljenici stavlja na teret da se od početka veljače 2016. godine do 3. studenoga 2016., u Benkovcu i Obrovcu, s  vlasnicom agencije za nekretnine G.A. (53) kao drugookrivljenicom, dogovorila da će poduzimati sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno interesima njezinih stranaka i da će joj ona, prema  dogovoru, predavati određenu novčanu nagradu. Sukladno dogovoru,  zakazivala je rasprave i donosila odluke, za što je od vlasnice agencije,  kako stoji u optužnici, primila ukupno najmanje 30.700 kuna i 200 eura.

Budući da postupak protiv sutkinje još uvijek nije pravomoćno  okončan, DSV joj je produljio suspenziju na daljnja tri mjeseca. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)