Osnovnoškolci iz Nina i Zatona okoliš oplemenili sadnicama drveća, niskog raslinja i ukrasnog bilja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj obilježili se i u Zadarskoj županiji
Osim sadnica drveća topole i mele, posadili su i sadnice niskog raslinja i to ružmarin, lavandu i oleandar te razno ukrasno bilje, a sve sa željom da potaknu odgovorniji odnos prema prirodi
Novozasađenu sadnicu moći će pratiti u razvoju sve do završetka osnovne škole

Učenici osnovne škole »Petar Zoranić« Nin i područne škole u Zatonu posadili su u ponedjeljak sadnice drveća u dvorištima svojih škola i na taj se način uključili u akciju Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj.
Osim sadnica drveća topole i mele, posadili su i sadnice niskog raslinja i to ružmarin, lavandu i oleandar te razno ukrasno bilje, a sve sa željom da potaknu odgovorniji odnos prema prirodi.
Učenici su se rado odzavali ovoj akciji te su velik broj sadnica donirali upravo oni sami. Potaknuti razmišljanjima o ekološkim problemima odabrali su sadnicu, odnosno razredno stablo o kojem će oni sami voditi brigu, a u čijem će rastu i razvoju moći uživati do kraja osnovnoškolskog obrazovanja. Tako će iza njih, jednom kada napuste dvorište svoje škole, ostati uspomena, ali i spoznaja da svaki pojedinac može doprinijeti zaštiti prirode bez obzira na godine.
Ravnateljica škole Kata Knežević izrazila je zadovoljstvo odazivom i sudjelovanjem učenika, ali i njihovih roditelja i učitelja u ovoj ekološkoj akciji.
- Zahvaljujem Hrvatskim šumama koje su u sklopu navedenog projekta donirale sadnice, učenicima i roditeljima na njihovim prilozima kako bi nam okoliš bio oku ugodniji i zdraviji, učiteljicama koje su inicirale akciju i opet učenicima koji su se s veseljem uključili u akciju. Za realizaciju kroz nastavnu godinu imamo još dosta projekata koje su osmislili učitelji u skladu sa svojim afinitetima, predmetnim kurikulom i interesima učenika i ja se nadam kako ćemo sve planirano i realizirati na radost svih, poručila je Knežević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno