Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT PREMIJER LIGA Slabašni Analitičari kao predjelo za Splićane u nedjelju

30.10.2020. 09:59


Po prvi put košarkaši Zadra u jednu utakmicu HT Premijer lige ulaze poslije pobjede u regionalnoj konkurenciji. Tako će večeras u 19 sati u Krešinoj dvorani imati zadatak potvrditi dobro izdanje protiv Koper Primorske u dvoboju s fenjerašem Hermes Analiticom. Ionako je momčad s Višnjika uglavnom veliki favorit u većini utakmica hrvatskog prvenstva, a večerašnji protivnik spada među slabije u ligi te je stoga pobjeda i to iznimno visoka poput fiksa na kladionici.


Podignuto samopouzdanje
Naravno, iz stožera Zadra se i pred ovakvog protivnika puše na hladno pa se ne žele razbacivati podcjenjivačkim izjavama, no teško je biti i preozbiljan kad s druge strane stoji sastav koji se košarkom bavi na poluprofesionalnoj bazi i ima tek jednu pobjedu iz šest utakmica, onu nakon produžetka protiv Furnira. Hermes će stoga poslužiti kao predjelo za glavni »obrok« može se reći i ovog dijela sezone. Abaligaški ogled u nedjelju također u Krešinom domu protiv Splita iznimno je krucijalan u pokušaju bijega s dna regionalne kolone pa će u mislima Zadrana sigurno vrludati kako ‘odraditi’ Analitičare, a onda sve raspoložive resurse uprijeti kontra ‘žutih’ za dva dana. Pobjeda u Kopru je ipak podigla samopouzdanje u svlačionici, a tom odličnom raspoloženju doprinio je i povratak glavnog trenera Veljka Mršića na svoje radno mjesto nakon 14-dnevne samoizolacije. Njegova premisa je jednostavna i predvidljiva pred utakmice ovakvog tipa. Maksimalan pristup i ako je moguće što manji utrošak energije jer su dva abaligaška boda protiv Splita u nedjelju od presudne važnosti.
– Očekuje nas utakmica u kojoj smo apsolutni favoriti. To moramo pokazati na parketu, ući od prve sekunde odgovorno i pokazati da smo momčad. Također očekujem da se dižemo kako bude utakmica odmicala kako bi se što manje potrošili. Trebat ćemo dočekati Split u nedjelju u maksimalnom mentalnom i fizičkom stanju – kratak i jasan je bio Mršić pred jednu od najlakših utakmica u sezoni, a sigurno će u takvom tipičnom srazu Davida i Golijata na svoje doći oni najmlađi.


Prilika mlađima
Poput Filipa Paponje koji je u dosad odigranim ‘minuticama’ pokazao da ima znanje, no nedostaje 18-godišnjaku iz Zagreba još podosta seniorskog iskustva.
– Moramo upisati nove bodove. Očekujemo izlazak na teren protiv Hermesa s puno energije i da malo treneru uljepšamo dan nakon ovih dva tjedna samoizolacije. Odlično treniramo, spremni smo i jedva čekamo da krene utakmica – istaknuo je Paponja pored kojeg bi na svoje trebali doći i Duje Brala, Jan Palokaj, Filip Vujičić te novopristigli Amerikanac Chinanu Onuaku kojem su minute na parketu užasno neophodne kako bi uhvatio korak s ostalima. Ipak, u ovom obilju pozitivnih vijesti jedna je i loša, a tiče se potpore s tribina koja je nažalost zabranjena zbog novih mjera zbog povećanog broja Covid zaraženih te će tako do daljnjega Mršićevi igrači morati nastaviti bez potpore svojih vjernih pretplatnika.
 




Nove mjere protiv gledatelja na tribinama


Situacija vezana za pandemiju COVID-19 po cijelom svijetu se pogoršala, tako i u Hrvatskoj. Stožer civilne zaštite donio je nove mjere za sprječavanje širenja ovog virusa, a jedna od mjera koja direktno utječe na sport je vezana za prisustvo gledatelja na sportskim utakmicama. Sukladno odluci nacionalnog stožera, zbog sigurnosti samih gledatelja i igrača, i KK Zadar će naredno razdoblje igrati domaće utakmice bez nazočnosti gledatelja. Na Višnjiku su naravno izrazili žal zbog takve odluke, ali su istaknuli kako je zdravlje svih prioritet.
 


Sonik u srijedu gost Cibone
Koronavirus je uspio na sreću zaustaviti domaće prvenstvo tek jedno kolo. Sedmo kolo je preskočeno, a u ovom 8. kolu su tek dvije utakmice odgođene: Šibenka – Alkar i Zabok – Furnir. No, pozitivna vijest je da je došlo ponovnog vraćanja utakmice Cibone i Sonik Puntamike u raspored 8. kola. Naime, odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se trajanje samoizolacije smanjuje s 14 na 10 dana, vratila je momčad Sonika u akciju pa će igrači Hrvoja Vlašića nastaviti prvenstvo s gostovanjem pod Tornjem, u srijedu, 4. studenog, u 18 sati.