ONLINE NASTAVA Zbog zaražene učenice, cijeli razred u samoizolaciji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Korona u Prirodoslovno-grafičkoj školi
Jedna je učenica posumnjala da ima covid, testirala se i već u srijedu je otišla u samoizolaciju u koju smo poslali i cijeli razred iako su nosili maske i na školskim hodnicima. U samoizolaciju je otišla i profesorica koja je s ovim učenicima imala vježbe, kaže ravnatelj Tomislav Grbin
Zvonko KUCELIN
Jedno odjeljenje Prirodoslovno- grafičke škole je, kao i jedna od profesorica, moralo u samoizolaciju

Cijeli razred Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru nalazi se u samoizolaciji zbog učenice kojoj je u srijedu otkriven covid-19. S obzirom da se nije osjećala dobro posumnjala je na koronu, a testiranjem joj je virus i potvrđen.
Uprava škole odmah je poduzela sve mjere opreza kako bi spriječila daljnje širenje virusa, o čemu nam ravnatelj škole, Tomislav Grbin, kaže:
- Jedna je učenica posumnjala da ima covid, testirala se i već u srijedu je otišla u samoizolaciju u koju smo poslali i cijeli razred iako su nosili maske i na školskim hodnicima. U samoizolaciju je otišla i profesorica koja je s ovim učenicima imala vježbe. Cijeli sm o razred poslali u samoizolaciju, iako naša škola nastavu održava kombiniranim modelom na način da je jedan tjedan polovica razreda na nastavi, a polovica je prati online, kaže ravnatelj, napominjući da nemaju novih slučajeva infekcije u školi.

Svi ostali osjećaju se dobro

- Svi ostali osjećaju se dobro, ali smo ih zbog njihove sigurnosti ipak poslali kući, osobito stoga što je kraj tjedna te slijedi vikend i neradni blagdan, pa učenici neće puno izgubiti. Kući smo poslali i grupu učenika koja je kontaktirala s njima preko odmora i nisu niti bili zajedno na nastavi, ali smo ih uputilu na online nastavu kako bismo svih maksimalno zaštititili. Naravno, odmah smo ovaj slučaj javili epidemiolozima i od dana otkrivanja virusa kod ove učenice s njima smo u stalnom kontaktu. U školi nema panike, budući da smo poduzeli sve mjere predostrožnosti, ističe ravnatelj Grbin.
Ovakvih je slučajeva već bilo u Zadarskoj županiji, no kako su škole odmah poduzele sve mjere sprječavanja širenja korone, nije došlo do porasta broja oboljelih. Početkom listopada u Osnovnoj školi »Valentin Klarin« u Preku cijeli je razred poslan u samoizolaciju zbog učenice pozitivne na covid-19 kada je škola donijela odluku o prelasku nastave putem interneta. S obzirom da je riječ o otočnoj školi u kojoj dio djece na nastavu dolazi autobusima, propisano im je i obvezno nošenje maski u školama, a prednost je škole i činjenica da imaju izuzetno prostrane učionice u kojima učenici mogu biti na distanci koja je čak veća od propisane.

Škole spriječile širenje virusa

Širenja virusa u ovoj školi stoga nije bilo, kao ni u Osnovnoj školi Privlaka čiji su se učenici također odmah prebacili na online nastavu. Slučaj se dogodio još početkom rujna, a ovo je bila prva škola u Zadarkoj županiji u kojoj je bio zaražen netko od djelatnika. Naime, njih šestero završilo je u samoizolaciji, no zbog pravodobno provedenih mjera širenja koronavirusa nije bilo.
Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite, Šime Vicković, kaže nam kako su odmah obaviješteni o slučaju infekcije učenice u Prirodoslovno-grafičkoj školi.
- Nema razloga za paniku, svi učenici i roditelji mogu biti mirni jer je ravnateljstvo škole odmah poduzelo sve mjere sprječavanja infekcije, pa su prešli i na C model, odnosno održavanje online nastave. I naš stožer prati situaciju u školi kako bismo maksimalno zaštitili sve učenike i djelatnike, no nemamo dojava o novim slučajevima u toj školi, kaže načelnik Županijskog stožera.

 

Zadarska županija ima najpovoljniju epidemiološku situaciju

O povoljnoj epidemiološkoj situaciji u našoj županiji kazuju i najnovija izvješća županijskih stožera zbog koji su mediji jučer isticali kako Zadarska županija ima daleko najpovoljniju epidemiološku situaciju sa svega 136,2 aktivnih slučajeva korone na 100.000 stanovnika u zadnjih 14 dana.
Naša je županija tako iza sebe ostavila čak i Istarsku sa 166 aktivnih slučajeva te Požeško-slavonsku sa 187,1 slučajeva na naznačeni broj stanovnika. Ove su brojke stoga najbolji pokazatelj o tome kako rade Gradski i Županijski stožer civilne zaštite i zašto njihovu praksu žele preslikati i neki drugi gradovi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)