Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bit će ukrasa i kućica…

30.10.2021. 09:31


Kako je rušenjem rebalansa »ukraden« Advent, pokušali smo saznati ovih dana. Scenariji su išli od toga da će grad biti bez bora i bez ukrasa, do onoga da će možda biti ukrasa, a neće kućica pa da će biti i ukrasa i kućica, ali neće biti programa koji idu uz manifestaciju… Žive glazbe, bendova, izvođača…
Robertino Dujela je potvrdio da će ukrasa biti. Tomislav Letinić nam je potvrdio da će kućica biti. Mario Paleka je rekao da Turistička zajednica čeka Grad, a iz Grada nismo doznali ništa.
U tekstu Prvih izmjena i dopuna proračuna stoji da se iznos za Advent trebao povećati za 500.000 kuna za sufinanciranje manifestacije Advent u Zadru, a u cilju obogaćivanja turističke ponude.
Letinić je rekao kako Tržnice Zadar ne ovise o rebalansu proračuna te da ono što zarade od najma kućica ulože za organizaciju i postavljanje kućica – priključke, vodu, struju, dekoraciju i druge troškove.
Ukrašavanje grada nije upitno i trebalo je već početi ovih dana. Kako kaže pročelnik za komunalne djelatnosti u Gradu, Robertino Dujela, ukrašavanje se radi temeljem četverogodišnjeg ugovora s tvrtkom Marex Elektrostroj u godišnjem iznosu od 400.000 kuna.
– To podrazumijeva kupnju ukrasa, čuvanje, skladištenje, instalaciju i denistalaciju ukrasa. Tako da rebalans proračuna nije ni trebao utjecati na samo ukrašavanje grada. Bliži nam se i Dan grada pa se na rasvjetne stupove stavljaju zastavice s grbom grada, a nakon toga na ta mjesta idu i božićni ukrasi. Do Sv. Nikole treba sve biti postavljeno. Svjesni smo da to nije neki iznos za velebno ukrašavanje grada, ali vjerojatno ćemo u budućnosti planirati i veća sredstva za samo dekoriranje, rekao je Dujela.
Koliko je žilav Advent i hoće li se, nakon one lanjske čemerne blagdanske atmosfere, uspjeti održati unatoč koroni i rebalansu, saznat ćemo uskoro.