Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kuliš: Utakmicu trebamo graditi s defenzivne strane terena

30.10.2021. 07:58


Osmo kolo HT Premijer lige košarkašima Sonik Puntamike donosi jedan od težih izazova. Gostovanje kod Škrljeva nije lagan zadatak ni za koga, što je na svojoj koži osjetio i Zadar koji je već na prvom gostovanju u domaćem prvenstvu »stao na koru od banane«. Mogu li »Spartanci« učiniti ono što njihov »stariji brat«, kako mu u Jazinama vole tepati, nije? Odgovor na to pitanje saznat ćemo negdje oko 20 sati, no izvjesno je da igrači Stipe Kuliša neće ponoviti »laissez-faire pristup svojih kolega s Višnjika«. U Mavrincima nas očekuje 40 minuta čvrste i borbene košarke u kojoj se Puntamičani nadaju novom iznenađenju i drugoj gostujućoj pobjedi ove jeseni.


Puni samopouzdanja
– Dobra utakmica protiv Zaboka u prošlom kolu napunila nas je potrebnim samopouzdanjem, što će nam pomoći u današnjem dvoboju. Naš recept je uvijek jasan, trebamo graditi utakmicu s defenzivne strane terena, pri čemu će biti ključno da se striktno držimo definiranog plana i precizno ga izvršavamo. Posebnu pozornost ćemo morati obratiti na kvalitetnu »pick« igru Škrljeva, što je jedna od najjačih karakteristika našeg subotnjeg suparnika – kazao je u uvodu trener Kuliš.
Tri vezane pobjede na otvaranju prvenstva vinule su »Naftaše« na sami vrh ljestvice, gdje su se držali sve dok nisu krenuli paralelni regionalni izazovi. Nastupi u Alpe Adria kupu, u kojemu im za razliku od HT Premijer lige i ne ide baš najbolje, ponešto su pokvarili dobar dojam koji su igrači Damira Rajkovića ostavili na početku sezone. Može li činjenica da Bakrani igraju dvije utakmice tjedno biti olakotna okolnost i prilika za »Sonikse«?
– Ne mora značiti. Dvije utakmice tjedno nisu neki bauk, već standard za većinu momčadi. Škrljevo ima dovoljan fond igrača s kojima može izdržati takve napore. Imaju četvoricu momaka u rotaciji u unutrašnjoj liniji i petoricu na vanjskim pozicijama te ne vidim razlog zašto bi im igranje na dva kolosijeka trebalo predstavljati veliki problem – upozorio je mladi zadarski stručnjak.


Bolesti i ozljede
Domaćini su nedvojbeno favoriti u današnjem dvoboju, no Puntamičani su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali da se borbenošću i ispravnim pristupom mogu nadoknaditi brojni nedostaci. Pritom je vrlo bitan kvalitetan rad na treninzima na kojima se postavlja baza za buduće uspjehe.
– Momci su proteklog tjedna, kao i u čitavom dosadašnjem dijelu sezone, prikazali profesionalan i kvalitetan pristup treninzima, što je izuzetno bitno za nas. Nažalost, imali smo određenih problema s bolestima Petra Marića i Ivana Vučića, dok je Marino Šarlija zadobio distorziju skočnog zgloba, no znam da su sva trojica karakterni momci koji će dati svoj doprinos i na utakmici koja slijedi – otkrio je Kuliš koji ni danas neće moći računati na nedovoljno oporavljenog Luku Tomasa. Utakmica se igra u sportskoj dvorani Mavrinci s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.