Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Pakoštanima osnovan Forum mladih SDP-a

Autor: Z L

29.11.2008. 23:00
U Pakoštanima osnovan Forum mladih SDP-a


U prostorijama općinske zgrade u Pakoštanima održana je u subotu osnivačka konvencija Općinske organizacije Foruma mladih SDP-a Pakoštane. Konvenciju je otvorila i vodila predsjednica ŽO FM SDP-a Zadarske županije Anita Merle.
U samo rukovodstvo OO FM SDP-a Pakoštane izabrani su: Dino Čudina, predsjednik, Klementina Vujasin, potpredsjednica i Lucija Juričev, tajnica.
Predsjednica ŽO FM SDP-a Zadarske županije, Anita Merle istaknula je zadatke novoosnovanog ogranka FM SDP-a te je, između ostalog, naglasila potrebu uključivanja što većeg broja mladih u rad i aktivnost ogranka, senzibiliziranja kako pojedinca, tako i cjelokupnog društva za probleme mladih i pobuđivanja njihova zanimanja za politiku. Također je istaknula s posebnim naglaskom kako pobjeda SDP-a na predstojećim lokalnim izborima 2009. g. treba i mora biti jedan od najvećih i najvažnijih zacrtanih prioriteta.
Prisutnima su se obratili i gosti Konvencije: Davor Bernardić, predsjednik FM SDP-a Hrvatske, Svetko Šarić, predsjednik ŽO SDP-a Zadarske županije, Kristijan Kapović, zamjenik predsjednika ŽO SDP-a Zadarske županije, Boško Vidov, kandidat SDP-a za župana na lokalnim izborima 2009. g.
Svi su gosti redom izrazili veselje i zadovoljstvo osnivanjem OO FM SDP-a Pakoštane, ukazali im na njihove obveze prvenstveno na području općine Pakoštane, a potom i šire i poželjeli sreću i uspjeh u radu, nesebično im pri tome ponudivši svoju pomoć. Sam predsjednik FM SDP-a Hrvatske Davor Bernardić je, između ostalog, rekao kako mu je iznimno drago što je Zadarska županija ovim činom postala bogatija za još jednu organizaciju FM SDP-a i samim se time istoj rado i odazvao.