Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

DVD će funkcionirati sa Šarom ili bez njega

Autor:

29.11.2009. 23:00
DVD će funkcionirati sa Šarom ili bez njega

Foto: Vedran SITNICA



Rafael  Burčul, predsjednik DVD-a  “Sveti Mihovil – Galovac” javio  nam se u redakciju kako bi  opovrgnuo navode koje je iznio  Slavko Šare, načelnik Općine  Galovac, rekavši da je njihov  DVD stranački te da imaju  sumnjive namjere. Podsjetimo kako je nakon što su  se potkraj prošlog tjedna potukli načelnik Šare i sumještanin Tihomir Burčul ostalo nepoznato tko je započeo tučnjavu, a policija je protiv obojica podnijela optužni prijedlog zbog narušavanja javnog  reda i mira. Nakon tučnjave obojica su iznijela svoje verzije, a  prema verziji načelnika Šare  kamen spoticanja je lokalni  DVD, što Rafael Burčul,  predsjednik DVD-a, oštro  opovrgava.
–  Pozadina njihovog  obračuna je vjerojatno DVD,  koji je Šare htio osnovati prije nas i sad kad smo ga mi osnovali, njemu to smeta. Moram reći kako to nije stranački  DVD, kako tvrdi Šare, predsjednik sam ja i član sam  HDZ-a, ali prije toga sam 9  godina bio sa Šarom u  HSLS-u Galovac i napustio  sam ga kada sam vidio brojne  nepravilnosti koje do danas nisu prestale.  Pozadina tih seoskih svađa nisu HDZ ni DVD, dopredsjednik DVD-a je iz HNS-a,  tajnik iz HSU-a, a zapovjednik i Tihomir Burčul nisu  članovi niti jedne stranke.  DVD postoji i ovo ljeto ćemo  funkcionirati sa Šarom ili bez  njega, dobit ćemo vozilo i vozača, a hoće li vozač biti Tihomir odlučit će odbor DVD-a,  govori Rafael Burčul, dodajući  kako Šaru vjerojatno smetaju  neke kriminalne radnje koje  se sada otkrivaju.
– Općina je blokirana i sad  on mora tražiti nove izvore  financiranja. Mislim da bi njemu najviše odgovaralo da je on gazda DVD-a i da ima  račun koji će funkcionirati, ali  to mu nije upalilo. Ovo nema  veze s HDZ-om, u DVD-u  imamo četiri funkcije i četiri  čovjeka iz različitih stranaka  na njima. Šare ne priča s  osamdeset obitelji u Galovcu i  boli ga što se spominju deponije i novac koji je nestao,  kao i to što smo mi iz oporbe  intervenirali u Fondu za zaštitu okoliša i on nije dobio novac. Vjerojatno je tako reagirao jer je nervozan, a mislim  da bi isto reagirao da je naišao  bilo tko drugi, govori Burčul  dodajući kako Šare i preko  interneta vrijeđa mnoge ljude,  pa čak i njihove mrtve.
Za kraj je rekao kako je Tihomir Burčul pošten čovjek te da  ne vjeruje kako je on započeo.
– Nisam u rodbinskim odnosima s Tihomirom, koji je  bio branitelj i nije stranački  opredijeljen. Tihomir je  pošten čovjek i mislim da nije  primjereno da se Šare bavi  vrijeđanjem, već bi se trebao  uhvatiti posla za ljude koji su  ga izabrali, kazao je Burčul.