Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kucelin predstavio mlade autor(ic)e

Autor: Goran Bujić

29.11.2009. 23:00
Kucelin predstavio mlade autor(ic)e

Foto: Sebastian GOVORČIN



Udruga za razvoj nezavisne kulture ‘Šigureca’ u sklopu projekta ‘Artikultura’ nastavlja sa ciklusom video izložbi umjetničke fotografije pod nazivom “Rakurs 5”. Na svakoj pojedinoj izložbi prezentira se po 5 fotografa sa svojih 5 fotografija. Izložba je otvorena za profesionalce, amatere, entuzijaste..Cilj je promovirati umjetničku fotografiju i približiti je javnosti, te omogućiti priliku sve većem broju novih fotografskih nada da se afirmiraju.
Dakle, radi se o video izložbi gdje se fotografije projiciraju na platno postavljeno u predvorju Kina Pobjeda. S obzirom da sam prostor kina nije konstantno otvoren, već prima publiku samo tokom odvijanja programa, izložba je koncipirana tako da ju se može pogledati samo kad je neko događanje u tom prostoru. Postav traje mjesec dana, a zatim se predstavljaju sljedećih pet autora i tako iz mjeseca u mjesec. Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani koji bi htjeli prezentirati svoj rad da se prijave putem naše mail adrese [email protected] ili našeg myspace profila www.myspace.com/udrugasigureca .
Na drugoj izložbi po redu, čije otvorenje je održano u petak 27.17.09. u 21h, uvodnu riječ je održati poseban gost, poznati zadarski fotograf Zvonko Kucelin, urednik fotografije u našoj novini i jedan od osnivača ‘Zadarskog lista’, a svoje fotografije predstavili ćsu sljedeći autori: Iva Čizmin, Ivan Kutija, Josipa Zekanović, Leo Banić i Petra-Marija Surjan.