Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Mozak” prostitucije u klubu bivši općinski vijećnik u Puntu

Autor: Z L

29.11.2009. 23:00
“Mozak” prostitucije u klubu bivši općinski vijećnik u Puntu


Bojan Mladenović (37) iz Stare Baške i tijekom ovogodišnje predizborne kampanje našao se na listi aktualnoga puntarskog načelnika, iako ovaj put nije ušao u predstavničko tijelo
Vijest o uhićenju četvorice Krčana, osumnjičenih za organiziranje međunarodne prostitucije u Istri, na otoku Krku je odjeknula poput bombe. Jasan znak da se nešto dogodilo bilo je već i to što su dnevne novine koje su pisale o ovom slučaju jučer bile razgrabljene, a posebno se o uhićenju Bojana Mladenovića (37) i Nenada Kovačevića (31) govorilo u njihovoj Staroj Baški. Mladenović, koji je prema svemu sudeći “glava” cijele priče vezane uz organiziranje prostitucije u noćnom klubu u Plovaniji, slovi za uglednog mještanina i imućnog poduzetnika, ugostitelja koji je sa svojom obitelji godinama vodio vrlo posjećen pansion u tom malom krčkom turističkom mjestu.
Mladenović je u otočnim krugovima poznat i kao osoba od povjerenja aktualnoga puntarskog načelnika Mladena Juranića s kojim je još 2005. godine, uoči lokalnih izbora, osnovao nezavisnu listu. Mladenović je nakon Juranićeve pobjede obnašao i dužnost općinskog vijećnika, a potom čak i člana Općinskog poglavarstva. Svoj izuzetno dobar odnos sa sada pritvorenim Starobašćaninom aktualni puntarski načelnik potvrdio je i tijekom ovogodišnje predizborne kampanje kada se Mladenović iznova našao na Juranićevoj listi iako ovaj put naposljetku nije ušao u tamošnje predstavničko tijelo.
Iako su cijelom pričom bili iznenađeni mnogi, čini se da je dobar dio Mladenovićevih sumještana ipak znao, ili barem naslućivao, čime se on bavi.
– Šuškalo se o tome već neko vrijeme. U Staroj Baški mnogi su znali reći kako se Bojan navodno bavi vođenjem nekog kupleraja – prenio nam je jedan njegov sumještanin, iz čijih se riječi dalo zaključiti kako je tamnija strana Mladenovićeva poduzetništva na neki način u tom mjestašcu bila javna tajna.
Pokušali smo jučer komentar njegovog uhićenja dobiti i od puntarskoga općinskog načelnika Mladena Juranića. Nakon nekoliko pokušaja, javio nam se na telefon, ali nam je na upite odgovorio kako će svoj komentar dati naknadno.
Zanimljivi su i neki detalji iz prošlosti drugog Krčanina upletenog u slučaj, 38-godišnjeg Željka Kovačevića, zvanog Deba, koji je u plovanijskom night baru navodno radio kao konobar. Radi se o bivšem policajcu koji je prije nešto više od desetak godina zbog sumnji oko makinacija s drogama na neko vrijeme bio udaljen iz službe. Iako je, kako neslužbeno doznajemo, kasniji postupak zaključen njegovom rehabilitacijom, Kovačević više nikad nije odjenuo policijsku uniformu.


Cijena usluge od 150 eura naviše


Trojica osumnjičenika s Krka i Riječanin uhićeni su četvrtak oko 23 sata u noćnom klubu “Club route 69” u Plovaniji u akciji istarske policije i riječkog USKOK-a. Nakon dovršene krim-obrade, privedeni su u subotu ujutro na ispitivanje u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, zbog sumnji u kaznena djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, međunarodne prostitucije i podvođenja. Nakon ispitivanja određen im je jednomjesečni pritvor.
Neslužbeno saznajemo da je, uz uhićene muškarce, u bujsku postaju te noći privedeno i desetak stranih državljanki koje su svoje usluge za iznose od 150 eura naviše pružale većinom talijanskim i slovenskim državljanima.