Za blagdane štand na Narodnom trgu i radionice s roditeljima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
vostarnica_kolega3
Vedran SITNICA
Prošle godine učenici su kitili bor sa zadarskim gradonačelnikom

U moru prigodnih božićnih događanja, priredbi, radionica i akcija, a čije razdoblje upravo nadolazi, svake se godine posebno ističu priredbe učenika OŠ Voštarnica, jedine posebne odgojno-obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji koja se bavi osnovnoškolskim odgojem i obrazovanjem učenika s većim teškoćama u razvoju, točnije mentalnom retardacijom i autizmom.

Ovi učenici tako redovito svojim konstruktivnim radom uz pomoć svojih učitelja i roditelja uveseljavaju svoje goste i domaćine kojima oni gostiju. Kako doznajemo u razgovoru s Irenom Dukić, ravnateljicom ove škole, ništa drugačije neće biti ni u vrijeme ovogodišnjih blagdana, a kako bi njihove priredbe ovaj put bile još bolje, pripreme za nadolazeće razdoblje su već započele. Za učenike i profesore ove škole vrijeme veselja, zabave i obilježavanja božićnog razdoblja započinje već sutra i to posjetom splitske kazališne skupine Bumerang, a koja je tek uvertira u vrijeme priredbi, druženja, radionica i posjeta.

- I ove godine će naši učenici sudjelovati na božićnoj priredbi u OŠ Šimuna Kožičića Benje i to 22. prosinca, a za tu su priredbu učenici uvježbali mjuzikl "Patnje jednog vuka". Ovo će biti četvrta godina zaredom da sudjelujemo na božićnoj priredbi OŠ Šimuna Kožičića Benje, a osim toga, u planu su nam i zajedničke radionice naših i učenika ove škole, odnosno druženje i izrada prigodnih čestitki i zajednička priredba. Još uvijek nismo definirali na koji način će radionice biti organizirane, ali vjerojatno bi jedan razred OŠ Š.K. Benje trebao doći nama u posjet i sudjelovati u radionici s našim učenicima, pojasnila je Dukić, naglasivši da će zadnji dan škole 23. prosinca u prostorijama svoje škole upriličiti i priredbu za roditelje i učenike te zajednički domjenak i druženje.

Najavila je tako da će, upravo kao priprema za spomenuti zadnji dan nastave, radionice s roditeljima učenika započeti već 3. prosinca. Točnije, radionice izrade božićnih ukrasa za školu trajat će od 3. do 10. prosinca, kako bi u prostoru škole stvorili blagdanski ugođaj, a od 18. do 22. prosinca u školi će se održati radionica u kojoj će učenici zajedno s roditeljima praviti kolače.

- Radionice s roditeljima su novost ove godine jer htjeli smo postići da se sve više roditelja uključi u rad. Inače, suradnja s roditeljima je jako dobra i rekla bih da su ovi potezi zapravo usavršavanje te suradnje. Osim toga, kao novost među akcijama u povodu blagdana je i štand na Narodnom trgu, na kojemu će naši učenici prodavati božićne ukrase koje je izradila Učenička zadruga "Mocire". Prema trenutačnim planovima taj bi štand trebao biti 18. prosinca i ovo će biti drugi put da naši učenici nastupaju na ovaj način jer jednak smo štand organizirali i u povodu Uskrsa, kazala je Dukić, naglasivši da ovu školu trenutačno pohađa 63 učenika, s područja Zadarske županije.

Ravnateljica je ovom prilikom spomenula i veoma zanimljiv razvojni plan koju je ova škola formirala za tekuću školsku godinu, a koji podrazumijeva edukaciju učitelja i suradnju roditelja.

- Što se tiče edukacije učitelja ona podrazumijeva podučavanje o korištenju suvremenih metoda u radu i tom smo smislu pokrenuli suradnju s psihijatrima te drugim stručnjacima, osobama koje će održati takvu vrstu predavanja i prezentacija. Edukacija učitelja je već u tijeku, a do sad smo imali predavanje o pravilnom radu s autističnim učenicima te o korištenju Power Point programa. U tijeku je i radionica o gestovnoj komunikaciji na kojoj učitelji sudjeluju dva puta tjedno, kazala je Dukić, najavivši da će uskoro započeti i radionice s roditeljima te da su i prethodno spomenute, radionice izrade kolača i božićnih ukrasa, dio razvojnog plana ove škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno