Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Za sada sigurno 30 tisuća kuna

Autor:

29.11.2009. 23:00


Ovogodišnji humanitarni koncert pod nazivom “Simply the best”, kojeg je u sjećanje na svog prerano preminulog prijatelja Branka Gregurića Gregija Udruga “Za Druga” ove godine organizirala četvrti put zaredom, ponovno je protekao uspješno. Riječ je o koncertu koji je prošle subote održan u Arsenalu, a na gdje su nastupili Marijan Ban sa svojim bendom “Diktatori”, te kao gosti koncerta Giuliano i Neno Belan, dok su za DJ glazbu bili zaduženi DJ Nesho, DJ Angelo i DJ Magic Margit. Sva prikupljena sredstva na ovom koncertu odlaze za pomoć Dječjeg vrtića “Latica”, vrtića za djecu s poteškoćama u razvoju i to za kupnju digitalnog logopedskog seta i terapijske stolice.
U razgovoru s Ivicom Nevešćaninom, iz Udruge “Za Druga”, doznajemo da prikupljena sredstva raspoloživa za kupnju planiranih aparata još uvijek nisu prebrojena, no vjeruje da će prikupljeno biti dovoljno za kupnju barem jednog od spomenutih pomagala.
– Ukupno smo od prodanih karata prikupili oko 37 tisuća kuna. Kada smo pokrili troškove organizacije od koncerta je ostalo svega pet tisuća kuna. Grad Zadar nam je obećao dati još pet tisuća kuna tako da bismo s tim sredstvima i uz pomoć sponzora trebali u siječnju ili veljači biti spremni za kupnju planiranih pomagala. Oba pomagala koštaju oko 60 tisuća kuna. Realno je očekivati da ćemo raspolagati s 30 tisuća kuna za kupnju barem jednog aparata, kazao je Nevešćanin, istaknuvši kako je prošle godine posjećenost koncerta bila veća, no s obzirom da je ovo krizna godina u kojoj je ljudima svaka kuna potrebna, ugodno je iznenađen interesom i zabavom koju je publika stvorila na koncertu.
Naglasio je isto tako da je, bez obzira na prikupljena sredstva, cilj ove akcije ostvaren jer činjenica je da su se unatoč teškoj financijskoj situaciji u kojoj se nalaze, ljudi rado odazvali i bili složni u nakani napraviti koristan i human potez na čemu su im organizatori iznimno zahvalni.
Podsjetimo da su posljednje tri godine sredstva zarađena ovim koncertima išla za pomoć zadarskoj Općoj bolnici. Na prošlogodišnjem koncertu skupljeno 64 tisuće kuna za uređaj koji je već nekoliko mjeseci u funkciji na Dječjem odjelu neonatologije zadarske bolnice. Članovima Udruge “Za Druga” ove se godine vrtić “Latica” učinio potrebitijim, zbog čega su u razgovoru s ravnateljicom vrtića Vesnom Penjalov, dogovorili da će sredstvima zarađenim na koncertu kupiti digitalni logopedski set i terapijske stolice.