Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zajedno smo jači

Autor: Dragana Glavočić

29.11.2009. 23:00
Zajedno smo jači


Predstava govori o Zadru u današnje vrijeme koji su ugrozili stranci čija je namjera onečistiti grad preko industrije i luke. Zadarska djeca Zoilo, Stošija i Šime žele spasiti svoj grad te za pomoć mole svetog Krševana, zaštitnika Zadra
Udruga odgojitelja predškolske djece “Maraške” u subotu U Arsenalu je priredila lutkarsku predstavu za djecu vrtićke dobi i njihove roditelje naziva “Zajedno smo jači”. Prema riječima Ivane Tičić, jedne od organizatora, predstava je rađena prema tekstu odgojiteljice Orjane Krstić.
– Predstava govori o Zadru u današnje vrijeme koji su ugrozili stranci čija je namjera onečistiti grad preko industrije i luke. Zadarska djeca Zoilo, Stošija i Šime žele spasiti svoj grad te za pomoć mole svetog Krševana, zaštitnika Zadra. Ovaj ih svetac potiče da zajedničkom borbom mogu spriječiti loše promjene nastale zagađenjem u gradu, kazuje Tičić. Mnoštvo djece i njihovih roditelja uživalo je u izvedbi predstave.
Ukupno šest odgojiteljica iz dječjih vrtića Sunce, Zvončić iz Poličnika, Bubamara iz Benkovca, Bambi i Radost udružilo je snage stvarajući i glumeći u predstavi.
Odgojiteljice iz Udruge Maraške izradile su lutke te djelomično pozornicu. Kako je navela Tičić u slobodno vrijeme i iz vlastitih privatnih sredstava, a uz to sve na volonterskoj bazi, članice Udruge izrađuju lutke i to iz ljubavi prema glumi i djeci.
Udruga Maraške je osnovana u lipnju 2008. godine okuplja četrdesetak odgojiteljica s područja Zadarske županije. Članice se uglavnom bave strukovnim pitanjima, a organizacija dječjih izvanvrtićkih programa prilika je ne samo za zabavu djece i roditelja, već i za stručno usavršavanje mladih odgojitelja.