Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Odbojkašice Zadra II bolje od Donata

29.11.2010. 23:00
Odbojkašice Zadra II bolje od Donata


ZADAR II – DONAT 3:22
(18:25, 25:18, 25:20, 23:25, 15:10)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja 49. Suci: Stipe Belić i Marin Masnić (oba Zadar).
ZADAR II: Blaslov, Skitarelić, Vunić, Stipić, Meštrović, Kilijan, Perišić, Rančić, Barić, Vuković, Ugarković. Trenerica: Martina Batur.
DONAT: Juravić, Pedić, Grozdanić, Marić, Nimac, Bilaver, Klanac, Kaleb, Dunić, Dunatov. Trener: Mauricio Andrijašić.
U ravnopravnoj, zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici Druge lige odbojkašica – jug Zadar je u zadnjemu setu bio pribraniji i uspio osvojiti 2 boda, dok se gostujuća ekipa Donata morala zadovoljiti bodom, no vjerujemo kako ishodom svi mogu biti zadovoljni.
 Donat je ušao snažnije u susret i nakon 4:4 polako je podizao svoje vodstvo sve do 6:11, pa 8:15, 9:18 te 10:21. Mlade Zadranke uspjele su samo ublažiti rezultat ali Donatova suverenost u prvomu setu, u kojemu su se posebno istaknule Tea Grozdanić i Lorana Marić, koja je igrala na poziciji dizača.
 U drugomu setu Zadar počinje razbuđenije i začas stiže do 10:3, kada trener Mauricio Andrijašić zove već svoj drugi time-out. Ekipa Donata smanjuje na 11:8 a onda Zadranke ponovo idu snažno te zadobivaju razliku od 11 poena kod 20:9 i 21:10. Na kraju isti a obrnut rezultat kao u prvomu setu: 25:18.
 Treći set ponudio je za početak ponovno veliko vodstvo Zadra od 9:4 i 13:8, da bi najviše zaslugom Julije Kaleb njen sastav došao do 13:12. No iznimno raspoložena Kaleb u trećemu setu nije praćena svojim suigračicama i Zadar dolazi do 2:1 u setovima.
 Lorana Marić svojim je servisom u četvrtomu setu izludila Zadranke te se na prvi sudački predah ide s rezultatom 1:8. Zadranke stišću i uspijevaju izjednačiti na 12:12 i 13:13 da bi na drugi odmor Donat ipak otišao s prednošću 13:16. Ponovo su domaće u egalu kod 19:19 i 21:21 te nakon duple lopte Barbare Pedić i jednoga snažnog prolaza Lidije Barić Zadar dolazi do vodstva 23:21. Trebao je Zadar osvojiti još dva poena i riješiti susret u svoju korist ali  Julija Kaleb radi još jedan od svojih brojnih poena a ljevoruka Lucija Bilaver snažnim udarcem izjednačuje na 23:23. Barbara Pedić s dva prekrasna servisa, koje Zadranke nisu uspjele adekvatno primiti, rješava četvrti set u korist Donata.
 Već nakon 0:3 Martina Batur prisiljena je zvati time-out za ošamućene Zadranke u zadnjemu setu. Njena ekipa nakon toga brzopotezno izjednačuje na 4:4 te u nizu pravi još 3 poena za značajnih 7:4 i niz od 6:1 na servis Adriane Perišić, koja je uz Hanu Kilijan u petomu setu najzaslužnija što je Zadar uspio dobiti set te meč i dva boda u susjedskomu derbiju.


 ZADAR II – ŽUPA DUBROVAČKA 3:0


(25:5, 25:16, 25:19)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja 20. Suci: Stipe Belić i Marin Masnić (oba Zadar).
ZADAR II: Kilijan, Ugarković, Barić. Rančić. Blaslov, Stipić, Vunić, Meštrović, Perišić, Skitarelić, Vuković, Delija. Trener: Robert Kresoja
ŽUPA DUBROVAČKA: Lonza, Pavlović, Prce, Sutić, Menalo, Batinić, Jakobušić, Benić, Duper. Trenerica: Zrinka Knezović.
Zadranke su u malo jačemu treningu dopustile gošćama iz seta u set osvajanje sve većega broja poena, ali niti jedan set nije doveden u pitanje. Domaće je umjesto zauzete Martine Batur vodio trener prve ekipe Zadra Robert Kresoja.
Gošće su spojile susret s Bibinjama i Zadrom radi smanjivanja troškova.




 BIBINJE – ŽUPA DUBROVAČKA 3:0


(25:12, 25:10, 25:14)
BIBINJE – Dvorana Osnovne škole Stjepana Radića. Gledatelja 40. Suci: Marin Masnić i Ivan Hrabrov (Zadar).
BIBINJE: Lenkić, J. Kero, Sorić, K. Lisica, Šimunić, Marta Kero, Marija Kero, Milanović, T. Kero. Trener: Tomislav Šimunić.
ŽUPA DUBROVAČKA: Lonza, Pavlović, Prce, Sutić, Menalo, Batinić, Benić, Duper, Jakobušić. Trenerica: Zrinka Knezović. 
 Ekipa Bibinja u svomu sedmom nastupu došla je sigurno do svoje treće pobjede na svome terenu.
– Mi smo odigrali na 70% svojih mogućnosti, što je bilo dovoljno za pobjedu. Sve su igračice dobile priliku i imamo sada 10 bodova, što je solidno – rekao je domaći trener Tomislav Šimunić. Bibinjke sljedeće kolo gostuju u Zadru kod ekipe Donata.


 ODBOJKAŠI: ZADAR II – DIBROVNIK 2001  3:2


(22:25, 25:18, 25:18, 22:25, 15:9)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 30. Suci: Stipe Belić (Zadar) i Damir Kunce (Bibinje).
ZADAR II: Števanja, Mandić, Karamarko, Bakale, Barić, Mesnić, Mijolović, Šestan, Nakić, Buterin, Žorić, Pavić. Trener: Marin Masnić.
DUBROVNIK 2001: Budrović, Omić, M. Pranjić, Matić, Blažević, Sveta, Tomaši, I. Pranjić. Trener: Igor Tropan.
Zadrani su dva seta dobili s identičnih 25:18, a Dubrovčani dva s po 22:25, da bi mladići trenera Marina Masnića u petomu setu bili koncentriraniji i zasluženo pobijedili.


 Međužupanijska liga: NOVA MOKOŠICA – ARBANASI 0:3


(17:25, 14:25, 18:25)
Dvorana OŠ Nova Mokošica. Gledatelja 10. Suci: Miškić, Milošević (oba Dubrovnik).
NOVA MOKOŠICA: Srebrović, Radonić, Magaš, Brčić,Prskalo, Marić, Vrlić, Rudinica, Kust, Karlić, Gaće. Trener: Tonći Carević.
ARBANASI: Sertić, Ferro, L. Nikpalj, Vučetić, Duroković, Vukić, Mujagić, Kalmeta, Mandić. Trener: Karlo Lisica.
Razlika u kvaliteti suparnica u devetom je kolu bila vidljiva od samog početka: Arbanaške su odigrale onoliko koliko je bilo potrebno, dok je Karlo Lisica uglavnom odmarao iskusnije igračice. Niti u jednom setu Mokošica nije bila u prilici značajnije zaprijetiti te su gošće uknjižile nova tri boda koja ih zadržavaju u gornjem domu ljestvice.
– Posljednji susret koji su odigrale ove dvije ekipe zbio se prije tri godine, kada je Nova Mokošica okupila izuzetno jaku ekipu, sastavljenu od kvalitetnih inozemnih i domaćih igračica te se plasirala u Prvu B ligu. Nestankom financijskih sredstava, Klub je istupio iz spomenute lige te se okrenuo radu sa mlađim kategorijama. Stoga, njihovi ovosezonski rezultati u Drugoj ligi i naša pobjeda nisu iznenađenje – obrazložio je Karlo Lisica, trener Arbanasa.
U 10. kolu Arbanaške očekuje težak dvoboj s OK Brda koji su angažirali nekoliko igračica Splita 1700 i trenutačno su vodeći sastav,  bez ijednog poraza.
A. PROVIĆ