Stipendije virskim studentima

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Kristijan Kapović, načelnik Općine Vir

Unatoč krizi, recesiji i općeprihvaćenim mjerama štednje vodstvo Općine Vir na čelu s načelnikom Kristijanom Kapovićem sve izdašnije iz svog proračuna financijski podupire studente te potiče natalitet pomažući roditeljima novorođenčadi.

O tome svjedoče odluke usvojene na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća kojom je predsjedavao Mate Radović.

Naime, općina Vir se obvezuje isplatiti stipendije studentima koji su nakon završenog preddiplomskog studija nastavili studirati na diplomskom studiju, a nisu ostvarili pravo na stipendiju za akademsku 2009./2010. godinu, jer za predmetne godine nije bio raspisan javni natječaj. Nadalje, Općina će isplatiti stipendije studentima koji su akademske 2009./2010. godine prvi put upisali fakultet te ako prilikom prijave na natječaj, koji će biti raspisan za akademsku godinu 2010./2011., prilože potvrdu o upisu prve godine i redovnom upisu druge godine studija. Natječaj će biti raspisan ovih dana. Oni studenti koji studiraju u Zadru mjesečno će dobiti po 800 kuna, a oni pak koji studiraju izvan grada Zadra 1.200 kuna mjesečno. Odlikaše će se još nagraditi s dodatnih 400 kuna.

Što se pak tiče isplate novčane pomoći za opremu novorođenčeta za djecu rođenu u 2009. i 2010. godine, Općina Vir isplatit će jednokratnu novčanu pomoć prema pristiglim zahtjevima. Shodno tome roditeljima novorođenog djeteta s prebivalištem na području općine Vir isplatit će se i to retroaktivno 7.500 kuna. Za treće i svako sljedeće djete novčana pomoć iznosit će 10.000 kuna. Ova odluka o kojoj će svi roditelji pravovremeno biti obaviješteni stupit će na snagu danom objave u službenom glasniku Općine Vir. Po informacijama s kojim raspolažemo to će se dogoditi svakako prije ovogodišnjih božićno-novogodišnjih blagdana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika berekin
katastrofa...muka mi je kad ovo čitam jer živim u Vrsima gdje je načelnica složila natječaj samo za one koji su sinovi i kćeri njenih poltrona. jedino se u Vrsima stipendije dijele po kriteriju važnosti za općinu kako bi načelnica imala dovoljno prostora da stipendije dodijeli kome ona hoće, a ocjene i prosjeci su tu najmanje bitni...katastrofa...samo...sve ima svoj početak i kraj...a nadam se da će kraj vladavine načelnice općine Vrsi biti brz i učinkovit...
Slika korisnika berekin
P.S. i sva ta sr... se rade ne zbog 800,00, 1.200,00 ili 2.000,00kuna, već se radi o bijednih 300-400,00kuna...katastrofa...