Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U srijedu drugi pokušaj konstituiranja Vijeća MO na Bilom brigu

29.11.2010. 23:00
U srijedu drugi pokušaj konstituiranja Vijeća MO na Bilom brigu


Od deset mogućih glasova Goran Lijić (SPD-HNS-DSU) i Božidar Tičić (HDZ) dobili su svaki po tri glasa. Dva listića bila su nevažeća, dok dva člana nisu prisustvovala konstituirajućoj sjednici
Vijeće mjesnog odbora Bili Brig nije konstituirano na jučerašnjoj sjednici jer nije izabran predsjednik. Za predsjednika su bili predloženi Božidar Tičić (HDZ) i Goran Lijić (SPD- HNS- DSU). Od deset mogućih glasova Lijić i Tičić dobili su svaki po tri glasa, dva listića bila su nevažeća, dok dva člana nisu prisustvovala konstituirajućoj sjednici.
– Kako su oba kandidata dobila isti broj glasova nije bilo moguće izabrati predsjednika MO Bili Brig. Prema odluci Gradskog vijeća i statutu Grada Zadra ovo vijeće nije moglo biti konstituirano. Dogovoreno je da se nova sjednica održi u srijedu 1. prosinca u 10 sati, rekla je pročelnica Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra Dolores Grdović – Kalmeta.
Zahtjev da se odmah odredi datum sljedeće sjednice dao je kandidat koalicije SDP-HNS- DSU Goran Lijić. Lijić je iznio nezadovoljstvo što su pozivi za jučerašnju sjednicu pristigli u petak.
– Žena je primila poziv, a dva sata nakon toga morala je na put, rekao je Lijić misleći na Biserku Bogdan koja jučer nije prisustvovala sjednici.
Da je Bogdan prisustvovala sjednici Lijići bi najvjerojatnije bio izabran za predsjednika jer je ona četvrti član koalicije SDP-HNS-DSU u vijeću MO Bili Brig. Naime, iako je jučerašnje glasovanje bilo tajno, očigledno je da je Tičić dobio sva tri glasa HDZ-ovih vijećnika, a Lijić tri glasa prisutnih članova koalicije SDP-HNS-DSU. Ivan Modrič iz HSP dr. Ante Starčević nije prisustvovao sjednici, a Ivica Obad iz HČSP-a i Jure Jurica iz Stranke hrvatskog zajedništva nisu zaokružili nijednog kandidata. Dodajmo kako je jučerašnjoj sjednici presjedao HDZ-ovac Ante Marić kao najstariji član vijeća.