Grad Zadar dodijelit će ukupno sto stipendija

Slika korisnika admin
poglavarstvo_grad
A. SITNICA

Grad Zadar za školsku godinu 2011./2012. dodjeljuje ukupno 100 stipendija za učenike i studente, a rezultati natječaja bit će poznati kroz dvadesetak dana, doznajemo iz uprave Grada Zadra. Od 100 stipendija 15 će ih biti dodijeljeno učenicima srednjih škola, 25 studentima prve godine studija i 30 studentima starijih godišta, te 30 studentima koji se školuju za deficitarna zvanja.

- Natječaj je bio otvoren do petka. Pričekat ćemo još nekoliko dana za prijave koje pristižu poštom nakon čega one idu u obradu i bodovanje preko povjerenstva, kazala je viša stručna suradnica za informiranje u Gradu Zadru Ivana Dadić.

Za ovu godinu deficitarnim zvanjima/studijima smatraju se zanimanja doktora medicine, magistra farmacije, magistra informatike i magistra biologije te studiji brodostrojarstva, matematike, fizike, kemije, kao i edukacijsko-rehabilitacijski studiji.

Oni koji zadovolje uvjete za stipendiranje primat će stipendije u visini od 200 do 700 kuna mjesečno, ovisno o statusu stipendista. Stipendija za učenike iznosit će 200 kuna mjesečno, a za studente koji studiraju u mjestu prebivališta 500 kuna. Za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta stipendija će iznositi 700 kuna mjesečn

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno