Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Napokon u mirnijim vodama

29.11.2011. 23:00
Napokon u mirnijim vodama


Kažu na Stanovima da motiva protiv Dinama i Hajduka nikada ne manjka, pa vjerujemo da će tako biti i ove nedjelje na Poljudu


Strepili su svi u Donatovom gradu kako će Zadar proći u domaćim dvobojim s Osijekom i Lučkim. Strah je bio opravdan, jer, prvoligaš sa Stanova je tri kola prije toga doživio glatke poraze. Znalo se da novo posrtanje donosi dodatni pad prema dnu ljestvice. Međutim, pad se nije dogodio. I Osijek, pa potom i Lučko pali su u utvrdi na Stanovima i Zadar je zaplovio u mirnije vode. Popeo se na 9. mjesto prvoligaške ljestvice i relativno mirno, može na posljednje jesensko gostovanje na Poljud. A tamo, što bude, naravno uz maksimalnu želju da se pokušate otkinuti pokoji bod neuvjerljivom Hajduku.
Ah ti Santiniji
Tko je presudio Lučkom? Pitanje je pomalo i suvišno. Ivan Santini je majstorskim potezom u 28. minuti postigao zgoditak koji je na kraju značio i tri boda. Nisu Zadrani briljirali u ovoj utakmici ali, osnovni i najvažniji cilj je postignut. Odigrali su momčadski, taman toliko koliko je trebalo da se na konto pospreme nova tri boda. Sada ih je 22 točno 46% od maksimalnog učinka. To je ostvareno u šest pobjeda, četiri remija i šest poraza. Gol, razlika nije bajna, Zadar je postigao 18 golova, a primio 7 više.
Krenimo i po ostalim prvoligaškim travnjacima. Još u jednoj utakmici i to posljednjoj u ovom kolu važnu ulogu odigrao je jedan Zadranin. Krševan Santini je obranjenim jedanaestercem i s još puno obrana bio junak remija Intera protiv Dinama. Modri su, naravno, još uvijek lideri sa sedam bodova prednosti pred Hajdukom, dok je Inter 6. s 23 boda. Splitski “bili” su se “izvukli” na gostovanju kod Šibenika kojem je štrajkalo nekoliko prvotimaca. Završilo je 1:2 čime su se Splićani “za mrvicu” približili vodećem Dinamu. Šibenik je na 13. mjestu sa 14 bodova. Četvrtoplasirani Split nije uspio u Parku mladeži pobijediti osmoplasiranu Cibaliju (1:1) i sada ima 31 bod. S ovim bodom Vinkovčani su na 22 boda (isto kao i Zadar, ali bolja gol razlika). Na 4. mjestu je Slaven Belupo koji je na gostovanju u Kranjčevićevoj odigrao neriješeno 1:1. Koprivničani s ovim bodom ukupno imaju 28, dok je Zagreb 10. s 21 bodom. Rijeka je na svojoj Kantridi bila bolja od Osijeka, jedan gol bio je dovoljan za tri boda, Osijek je 5., dok Riječani s utakmicom manje imaju 20 bodova. Sedmoplasirana Lokomotiva je golom Brozovića stigla do pobjede nad fenjerašom Varaždinom. Istra 1961 je u Puli stigla do pobjede nad Karlovcom, za završilo je 2:0. Puljani sada na 12. mjestu imaju 17 bodova dok je Karlovac pretposljednji sa 14.
Na Poljud po senzaciju
U sljedećem kolu Zadar će na noge Hajduku. Što Zebićeva momčad može napraviti na Poljudu teško je prognozirati. Činjenica je da su nakon dvije domaće pobjede rasterećeni, ali s druge strane i s naraslim samopouzdanjem. Kažu na Stanovima da motiva protiv Dinama i Hajduka nikada ne manjka, pa vjerujemo da će tako biti i ove nedjelje na Poljudu. S eventualnim bodom Zadrani bi mogli još dodatno skočiti na ljestvici i u odličnom raspoloženu dočekati blagdane. Živi bili pa vidjeli.
Kolo će otvoriti susjedi Lokomotiva i Inter u petak. Utakmica je to u kojoj prevaga može otići na obje strane. Dinamo će na uvijek vruć travnjak u Vinkovcima. Nerijetko je Cibalia znala zagorčati život “modrima”, a u Hajduku se nadaju da bi tako moglo biti i ovoga puta. Derbi kola igra se u Koprivnici gdje Slaven Belupu u goste dolazi Split. Sudar trećeg i četvrtog na ljestvici sigurno će ponuditi puno neizvjesnosti. Šibenik ide na noge posljednjeplasiranog Varaždina. Obje momčadi su u velikoj krizi i teško je predvidjeti tko će ovoga puta profitirati. Lučko će nakon poraza u Zadru na svom travnjaku ugostiti Rijeku. Po položaju na ljestvici gosti su favoriti, ali… Karlovac će u gradu na četiri rijeke dočekati Zagreb, također, utakmica u kojoj igraju sva tri znaka. U nedjelju će još osim Hajduka i Zadra igrati Osijek s Istrom 1961. Osijeku prednost, ali znamo kako se muče na domaćem travnjaku. I to bi bilo to ove jeseni.


Rijeka – Karlovac i službeno 3:0




Povjerenik za natjecanje MAXtv Prve HNL Josip Brezni registrirao je neodigranu utakmicu Rijeke i Karlovca rezultatom 3:0 u korist Rijeke. Brezni je ovakvu odluku donio još 22. studenog no morao je sačekati isteg žalbenog roka prije nego što je odluka postala pravomočna. Rijeci su dakle upisana tri boda dok će o eventualnim daljnjim sankcijama za Karlovac odlučivati Disciplinski sudac kojem je predmet proslijeđen na daljnje postupanje.