Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pripreme za Božićni koncert

29.11.2011. 23:00
Pripreme za Božićni koncert


Kako i dolikuje ovom predblagdanskom raspoloženju, osmislili smo i poseban scenski nastup gdje ćemo uz pjesmu uprizoriti i prigodne božićne teme, kaže Čiklić


Kulturno-umjetničko društvo Bokolje iz Dobropoljane ovih se dana intenzivno priprema za “Božićni koncert” koji će biti kruna uspješno odrađene godine, kaže predsjednik KUD-a Ante Čiklić, dodajući da će ovaj koncert biti upriličen u mjesnoj crkvi, a uz članove domaćeg KUD-a nastupit će i crkveni zbor.
– Kako i dolikuje ovom predblagdanskom raspoloženju, osmislili smo i poseban scenski nastup gdje ćemo uz pjesmu uprizoriti i prigodne božićne teme. Za tu prigodu pozvali smo u goste i predstavnike prijateljskih KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva s kojim imamo uspostavljenu dobru poslovnu i prijateljsku suradnju te vjerujemo da će to događanje biti dobar završetak iznimno uspješne godine, kaže Čiklić.
Inače, godinu koja se bliži kraju obilježilo je niz nastupa od kojih valja izdvojiti one najvažnije.
– Posebno nas raduje nastup u TV emisiji ‘Lijepom Našom’ koja je snimana u Bibinjama, zatim slijedi gostovanje u Slovačkoj u Bratislavi na poziv gradišćanskih Hrvata gdje smo već sudjelovali na festivalu zborova u mjestu Jarovice. Zatim smo bili domaćini naše već prepoznatljive ‘Smotre otočnog folklora’ koja je ove godine obilježila desetu obljetnicu na kojoj su sudjelovali i gosti iz Mađarske te Neuma koji su nastupili s poznatim linđom, što je na neki način bila i posebnost ovogodišnje smotre. Zatim smo nastupili na međunarodnoj smotri folklora u Neumu te u sklopu gostovanja sa zadarskom udrugom Mare Artis i orkestrom biogradske Glazbene škole i klapom Moreta bili gosti u slovenskom Mozirju na međunarodnoj priredbi ‘Dalmacija pjeva i pleše’, nabraja Čiklić, dodajući da su još sudjelovali i na smotri državnog folklora u Vinkovcima, a brojne nastupe u mjestu i okolini gotovo da je nemoguće nabrojiti.
– Ovom prilikom moram zahvaliti našem stručnom voditelju profesoru Jordanku Milošu, uz čije stručno vodstvo naš KUD bilježi sve bolje rezultate, zatim biogradskom dogradonačelniku Marijanu Stopferu i ravnatelju muzeja Draženku Samardžiću koji su nam osigurali nagradni izlet na Visovac, kazao je Čiklić.