Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Brala: Osam sporova s Rajićem već je riješeno u moju korist

29.11.2013. 23:00
Brala: Osam sporova s Rajićem već je riješeno u moju korist


Tko to kaže da ću ja izgubiti sudski spor, tko kaže da neću platiti ako ga izgubim i da se nemaju od čega naplatiti? Policijska prijava temelji se na nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda u Zadru o kojoj još uvijek pravomoćnu odluku nije donio Visoki trgovački sud u Zagrebu. Također, treba spomenuti i kako je ta presuda utemeljena na lažnim iskazima Tomislava Rajića, vlasnika poduzeća Zagorski metalac d. d., i inženjera koji je izrađivao projektnu dokumentaciju za buduću benzinsku crpku u Crnom, kaže poduzetnik Roko Brala, osvrćući se na dan ranije objavljeni tekst u Zadarskom listu temeljen na kaznenoj prijavi koju je protiv njega zbog prijevare u gospodarskom poslovanju podnijela zadarska policija.
Brala tvrdi da je ishitrena kaznena prijava u kojoj se navodi kako je on, želeći izbjeći naplatu duga od gotovo dva milijuna kuna, a nakon što je ostao dužan poslovnim partnerima iz Zaboka, prebacio nekretnine s trgovačkog društva na novoosnovano društvo kojem je on također vlasnik. Policija navodi da je Brala time onemogućio naplatu potraživanja zabočkom poduzeću na ime duga koji potječe iz ranijeg poslovnog odnosa, no on i to negira.
Brala kaže kako je on s Rajićem dogovorio prodaju benzinske crpke na lokaciji Crno, nedaleko trgovačkog centra Supernova za iznos od milijun eura. Rajić mu je isplatio 250 tisuća eura kapare, a dogovoreno je i kako će mu Brala, ukoliko ugovor propadne, trebati vratiti dvostruki iznos.
– Dva dana prije isteka roka on je raskinuo ugovor, a na sudu su lagali i on i inženjer Majnarić u svezi izrade projektne dokumentacije za benzinsku crpku. Kao što je poznato, ja sam do prije par mjeseci imao problema s uredom za izdavanje dozvola, zbog čega sam i konferenciju za medije sazivao i napokon sam sve dobio. Dobit ću i sve preostale sporove s Rajićem i u to ni malo ne sumnjam, siguran je Brala, koji svoju priču potkrepljuje i dokumentacijom iz koje je vidljivo da je Trgovački sud u Zadru donio presudu protiv njega, kaže Brala koji s Rajićem ima desetak sporova, a osam, mahom privremenih mjera i zabilježbi tužbe, već je riješeno u njegovu korist odbijanjem, zbog čega je Rajić već platio više od sto tisuća kuna za sudske troškove i pristojbe.