Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Kad svoj tanjur isprazniš, gladnome napuniš…”

29.11.2013. 23:00
“Kad svoj tanjur isprazniš, gladnome napuniš…”


U sklopu manifestacije “Đir po gradu”, volonteri Udruge “Marijini obroci” i zadarski ugostitelji pomagali su gladnoj djeci svijeta


Ovo je svakako jedinstvena akcija u svijetu jer kad svoj tanjur isprazniš, drugome napuniš. Riječ je o međunarodnoj udruzi “Marijini obroci” koja pomaže najsiromašnijima. Brinemo da gladna djeca diljem svijeta, a trenutačno hranimo njih oko devet tisuća, imaju barem jedan obrok u svojim školama te im na takav način pomažemo da se prehrane i zadržavamo u školi, a time im dajemo i šansu za bolju budućnost, ne samo njih, već i njihovih obitelji – pojasnila je Vedrana Kevrić, volonterka i voditeljica akcije “Marijini obroci” koja se u sklopu manifestacije “Đir po gradu” održavala ispred zadarskog Arheološkog muzeja.
Akciji su se odazvali poznati zadarski restorani Bruschetta, Groppo, konoba Skoblar, a dobrom su se kapljicom pridružila i Atrox vina Zadar.
Unatoč prohladnom vremenu i nebu koje je prijetilo kišom, desetak volontera dijelilo je obroke, a odaziv Zadrana bio je popriličan. Za tanjur i čašu vina trebalo je izdvojiti simboličnu svotu od desetak kuna koja je namijenjena Udruzi.
Novac prikupljen od ove subotnje akcije u Zadru, osim za hranu bit će upotrijebljen i za opremanje kuhinja.