Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Trojica poginula jer su izišli iz automobila druge upozoriti na opasnost

29.11.2013. 23:00
Trojica poginula jer su izišli iz automobila druge upozoriti na opasnost


U stravičnoj prometnoj nesreći koja se oko 6.15 sati dogodila kod tunela Krpani na autocesti A1 iza Sv. Roka u smjeru Zagreba, tri su osobe poginule a 18 ih je ozlijeđeno. Dio ozlijeđenih, 14 njih, vozilima Hitne medicinske pomoći prevezeno je u gospićku bolnicu, jedna u zadarsku Opću bolnicu, dok su tri ozlijeđene osobe prevezene u zagrebačke bolnice.
– Još uvijek su oba smjera autoceste zatvorena za sav promet jer je očevid još uvijek u tijeku i vjerojatno će i potrajati još neko vrijeme. Tek kada sve bude obavljeno znat će točan uzrok ovoj nesreći. Što se pak, tiče ozlijeđenih osoba za sada znamo da je 11 osoba teško, a četiri su lakše ozlijeđene. Dvije su osobe još na liječničkoj obradi, a za jednu osobu još nemamo kvalifikaciju ozljeda, rekla je u ranim poslijepodnevnim satima glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.
Prema onome što se moglo vidjeti na mjestu teške nesreće, radilo se o lančanom sudaru 20-ak vozila među kojima je osim osobnih automobila bio i autobus u kojem nije bilo putnika, kombi te kamion s prikolicom. Sudarali su se s obje strane autoceste, a navodno je sve počelo kad je autobus probio ogradu, prešao na drugu stranu i prepriječio jednu traku.
Među trojicom poginulih muškaraca je i policajac iz Gospića koji radi u Novalji, a riječ je o 29-godišnjem Igoru Katiću koji se nalazio na autocesti u vrijeme prometne nesreće i pokušao regulirati promet, odnosno upozoriti druge vozače na nesreću. Izašao je iz automobila i tada ga je usmrtilo drugo vozilo. Za drugu dvojicu poginulih muškaraca smo saznali kako je riječ o 45-godišnjaku iz mjesta Mandre na otoku Pagu te 59-godišnjaku iz Zadra. Nitko od njih nije stradao u automobilu, već kad su izašli iz njega na cesti kako bi pokušali pomoći drugima i upozoriti ostale vozače koji su nailazili da pokušaju usporiti i prikočiti kako i oni ne bi stradali. No prema izjavama očevidaca kočenje je bilo nemoguće zbog stanja zamrznutog kolnika.
Alen Škaljić, 26-godišnjak iz Dubrovnika doživio je i srećom, neozlijeđen preživio nesreću, te je novinarima izjavio da je u totalnom šoku te kako mu uopće nije jasno što se zapravo dogodilo.
– Sve se odigralo u pet minuta. Na izlasku iz tunela vidio sam prevrnuti kamion na autocesti. Počeo sam kočiti, ali je cesta bila zaleđena pa sam izgubio kontrolu. Vozači koji su se sudarili ispred mene bili su sa strane i vikali mi da hitno izađem iz automobila i bježim. Još dva auta zabila su se u mene nakon toga. Bio je opći kaos – u vidnom šoku prepričao je Dubrovčanin.