Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadar cilja pobjedu za šesto mjesto

29.11.2013. 23:00
Zadar cilja pobjedu za šesto mjesto


U teniskom terminu bismo rekli da je danas na rasporedu drugi set. U 18. kolu Prve HNL na Stanovima se sastaju Zadar i Istra 1961. Zašto drugi set? Prije četiri dana ista dva suparnika odigrala su na stadionu Aldo Drosina u okviru četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa prvi ogled koji je pripao domaćinima. Momčad Igora Pamića slavila je 1:0 golom Havojića i ima solidnu prednost pred uzvrat koji će se u utorak odigrati na Stanovima. Iako se danas ne radi o kup utakmici, Zadar ima priliku uzvratiti Puljanima za taj poraz. Motiva u momčadi Ferde Milina ne manjka, jedan od najizraženijih je onaj koji se tiče negativne statistike. Naime, Zadar još od kolovoza i pobjede protiv Osijeka nije slavio na svojim Stanovima. Zadrov strateg Ferdo Milin s nestrpljenjem očekuje današnju utakmicu.
– U slučaju naše pobjede bodovno bi se poravnali s Istrom 1961 na ljestvici. Treba li nam veći motiv – kazivao je jučer trener Zadra.
Napokon pobjeda?
– Smatram da je napokon došlo vrijeme za pobjedu Zadra na Stanovima. Predugo nismo slavili na svom travnjaku i mislim da su moji igrači premotivirani da bi im ona ovoga puta pobjegla. – Uostalom, Puljani su isto tako bili motivirani protiv nas jer nas dugo nisu pobijedili na svom travnjaku. Možda su bili i “prenapaljeni”, više od potrebnog, što moji igrači sigurno nisu zaboravili. Upravo zbog silnog motiva mislim da će moja momčad ovoga puta ostvariti toliko željeni cilj, a to su tri boda.
Iz redova Istre 1961 stižu komentari kako vas je trener Igor Pamić pročitao i sukladno tome okomitim loptama probijao “tešku” Zadrovu obranu.
– Nije tajna da Zadar ima “tešku” i nešto sporiju obranu, to znaju svi hrvatski prvoligaši. Svaka čast kolegi Pamiću, ali mislim da nije otkrio ništa novo. Istina da su nas u nekoliko navrata probili dubinskim pasom, ali to nije stvar zbog koje mogu reći da su nas pročitali. Uostalom, meni odgovara da oni tako misle, lakše ćemo s njima izaći danas na kraj. Postavit ću im samo jedno protupitanje. Kako to da nas onda, kada su nas pročitali, nisu “masakrirali” kada smo više od 20 minuta u završnici utakmice bili s igračem manje.
Milin je kazao da on itekako “ima svoga konja za utrku” u današnjem dvoboju.
– Već sam nakon utakmice u Puli kazao da Istru danas očekuje poprilično drugačija utakmice od ove koju smo igrali u Kupu. Razlog je jednostavan. Smatram da smo mi detektirali manjkavosti našeg današnjeg suparnika, ali to nismo iskoristili u Puli. Teško da ćemo dvaput zaredom propustiti tu šansu. Uostalom, da su Tadić, ili Begonja u završnici iskoristili svoje šanse danas bi se na ponešto drugačiji našim pričalo o toj utakmici. Kao što sam rekao, smatram da imamo adute kojima ćemo poraziti Istru. Naravno da ih neću otkriti, sačuvat ću ih za utakmicu. Nisam ih želio otkriti niti u Puli, ipak je to bila prva od tri međusobne utakmice.