Na groblju u Sikovu predviđen ispraćajno-ceremonijalni sklop

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Javna rasprava o UPU proširenja groblja u Sikovu završava 9. prosinca

Javna rasprava o Urbanističkom planu uređenja  proširenja groblja u Sikovu započela je 9. studenog i završava 9. prosinca  ove godine.

Naime, Općina Sveti Filip i Jakov donijela je odluku o uređenju  proširenja groblja u Sikovu i to zbog, kako navode, urbane preobrazbe  područja i određivanja detaljnih uvjeta uređenja i gradnje groblja.

Do načelnika Općine Sveti Filip i Jakov Zorana Pelicarića, unatoč brojnim pokušajima, nismo uspjeli doći jer je, kako su nam rekli na porti  Općine, zauzet brojnim sastancima.

Urbanistički plan uređenja proširenja groblja u Sikovu predviđa ispraćajno-ceremonijalni sklop s otvorenim i zatvorenim ispraćajnim prostorom; trg, odmorišta, staze; pristupni trg; staze koje povezuju grobna  polja, grobnice u grobnom polju s odmorištima i proširenjima.

Unutar područja obuhvata groblja predviđene su zelene površine kao  što su zaštitno zelenilo unutar ograde i internih prometnica; parkovne  površine u smjeru glavnih komunikacija izmedu grobnih polja te zelenilo unutar grobnih polja.

Groblje u Sikovu trebalo bi imati ukupno 312 grobnica s 1392 ukopnih  mjesta. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno